Wednesday, April 18, 2018

. Της ημέρας. : drones k F16 ΣΤΈΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ

Τιτιβίζει ο
ΣΤΈΦΑΝΟΣ
ΜΑΝΟΣ


Έχει έλθει η ώρα των δύσκολων αποφάσεων για τα Ελληνοτουρκικά, διακηρύσσει στο κύριο άρθρο της η Καθημερινή της Κυριακής.
Όταν πετούν εντός του ελληνικού εναέριου χώρου τουρκικά αεροπλάνα, σηκώνονται ελληνικά μαχητικά προκειμένου να τα αναχαιτίσουν. Τα τουρκικά αεροπλάνα απομακρύνονται. Όταν ένα ρωσικό αεροπλάνο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, οι τούρκοι έσπευσαν να το καταρρίψουν.
Η Ελλάδα και η Τουρκία έχομε διαφορές αλλά έχομε και δεσμούς. Είναι συνεπώς φυσικό να είμαστε συγκρατημένοι κατά την αντιμετώπιση των τουρκικών αεροπορικών παραβιάσεων. Ερωτηματικό είναι κατά πόσο πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι απέναντι σε τουρκικές παραβιάσεις  του ελληνικού εναέριου χώρου με μη επανδρωμένα drones. Το ερωτηματικό γεννήθηκε διαβάζοντας στην Καθημερινή της Κυριακής ότι η Ελληνική αεροπορία σήκωσε 4 F-16 για να παρακολουθήσει Τουρκικό drone που πετούσε πάνω από τη Ρόδο. Θα ήταν νομίζω σωστό να ειδοποιηθεί η Τουρκία ότι το επόμενο drone που θα παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο θα καταρριφθεί.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget