Sunday, April 15, 2018

Το αγκάλιασε με Λάζαρο, το σηκώνει με Λεβαδειακό! Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-1


Η ώρα της φιέστας πλησιάζει! Η αγχωμένη ΑΕΚ βρήκε ζόρια στα Χανιά κόντρα στον υποβιβασμένο Πλατανιά, όμως βρήκε και το πολύτιμο γκολ με τον Χριστοδουλόπουλο και αυτό το 1-0 την έφερε αγκαλιά με το πρωτάθλημα, το οποίο μπορεί να σφραγίσει την επόμενη Κυριακή κόντρα στον Λεβαδειακό!
Ο Μανόλο Χιμένεθ το είχε πει από την προηγούμενη αγωνιστική, μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ότι το τελευταίο χιλιόμετρο είναι το πιο δύσκολο όταν τρέχεις μαραθώνιο. Η ΑΕΚ σε αυτό τον μαραθώνιο είναι έτοιμη να τερματίσει 1η, αλλά μέχρι να το κάνει νιώθει και τη σχετική πίεση.
Οπως έγινε και στην Κρήτη, όπου είχε απέναντι της και μια ομάδα που αποφάσισε να παίξει μόνο άμυνα, αν και δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, άρα και άγχος.
Οπως και να έχει, το γκολ του Χριστοδουλόπουλου την έκανε μια χαρά τη δουλειά του για την Ενωση, η οποία σε μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ (που πρέπει να είναι κατάμεστο) αναμένεται να στεφθεί πρωταθλήτρια!
Το ματς άρχισε με την ΑΕΚ να απειλεί με την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι μετά τη σέντρα του Μπακάκη και τον Πλατανιά να δείχνει από νωρίς ότι θα αμυνθεί και μόνο. Οι Κιτρινόμαυροι, επομένως, έπρεπε να παραμείνουν ήρεμοι, με καθαρό μυαλό και να ψάξουν τον τρόπο για να φτάσουν στο γκολ. Με τον τρόπο που τον έψαχναν, είναι η αλήθεια, δύσκολα θα κατάφερναν κάτι γρήγορα, αφού δεν έλειπαν τα εύκολα λάθη, με συνέπεια το ματς να κυλάει χωρίς φάσεις. Το 88%-12% στην κατοχή μπάλας τα έλεγε όλα σε ό,τι αφορά το πώς ήταν η εικόνα του παιχνιδιού, αλλά η κατοχή δεν σημαίνει και ευκαιρίες. Μόνο μία, ουσιαστικά, είχε η ΑΕΚ με το σουτ του Μπακασέτα από κοντά, το οποίο απέκρουσε με το πόδι ο Κλιάγις στο 29'.
Από την άλλη, βέβαια, δε χρειάζεται να κάνεις και... 500 ευκαιρίες για να βάλεις γκολ και η επιβεβαίωση ήρθε στο 39', όταν ο Χριστοδουλόπουλος έδωσε στον Αραούχο και έκανε κίνηση για να πάρει την πάσα του Αργεντίνου, τσιμπώντας από κοντά την μπάλα για το 0-1, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, αφού στο 43' ο Κλιάγιτς έκανε νέα απόκρουση σε κοντινό σουτ του Μπακασέτα, αυτή τη φορά μετά τη συνεργασία του με τον Λόπες.
Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα βασικά δεν άλλαξαν καθόλου. Η ΑΕΚ, για την οποία αποχώρησε στο 56' λόγω ενοχλήσεων ο Λάζαρος και αντικαταστάθηκε από τον Γκάλο, είχε συνεχώς την μπάλα αλλά ως εκεί. Ο Πλατανιάς ήταν συνεχώς στην άμυνα, η Ενωση δεν ρίσκαρε το παραμικρό αφού δεν ήθελε να πάθει καμιά πλάκα από το πουθενά και έτσι τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Τουλάχιστον μέχρι το 65', όταν ο Ντικαμονά πήρε φόρα από την άμυνα του και έφτασε στο σημείο να κάνει και καλό σουτ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσιντώτας για να μείνει το 0-1. Και έμεινε ως το τέλος, αφού οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ήταν σοβαροί στη συνέχεια και δεν επέτρεψαν κάτι άλλο στον Πλατανιά, έχοντας και δύο ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά με τον Λαμπρόπουλο σε στημένες φάσεις.
Το 0-2, βέβαια, δεν έγινε, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό λίγο απασχολεί την ΑΕΚ, η οποία πλέον απέχει επτά μέρες από την κατάκτηση του τίτλου! Αρκεί να πάρει μια ισοπαλία με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ...
Man of the match: Ο Χριστοδουλόπουλος, απλά και μόνο επειδή έβαλε το γκολ που έκρινε τον αγώνα.
Αδύναμος κρίκος: Αρκετοί θα μπορούσαν να μπουν σε αυτή την κατηγορία, αλλά ο Μασούντ τους... νικάει όλους. Ακόμη μία κακή εμφάνιση.
Στο ύψος του: Αρκετοί από τον Πλατανιά έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, εννοείται αμυντικά. Καλός ο Ντικαμονά, ο οποίος είχε και τη μοναδική φάση των γηπεδούχων, καλός και ο Τσιντώτας που αντέδρασε σωστά, αν και κρύος, στη μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει.
Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί "γκάφα".
Το στραγάλι: Καμία δύσκολη φάση για τον διαιτητή Κουμπαράκη, ο οποίος πέρασε απαρατήρητος, όπως και οι βοηθοί του.
Το ταμείο του Gazzetta: Το ταμείο η ΑΕΚ θα το κάνει, όπως φαίνεται, μια και καλή σε μια εβδομάδα και θα είναι πιο γεμάτο από ποτέ τα τελευταία 24 χρόνια! Η ΑΕΚ απέχει πλέον μόλις ένα βαθμό από τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου και περιμένει από τον κόσμο της να κατακλύσει το ΟΑΚΑ την επόμενη Κυριακή.
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάγιτς, Ντικαμονά, Νίλι, Πατράλης, Κασάλιτσα (75' Ουντότζι), Στανισάβλιεβιτς (85' Αγγελόπουλος), Μαλσά, Βάντερσον, Ουές Ραχμάν , Παπανικολάου (81' Σινγκ), Ενσικουλού
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (56' Γκάλο), Μασούντ (69' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας (89' Χουλτ), Αραούχο.



No comments:

Post a Comment

wibiya widget