Monday, March 12, 2018

Kι όμως ο Ιβάν Σαββίδης έχει γίνει...αγιογραφία! Ποια εκκλησία «κοσμεί» ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ (ΕΙΚΟΝΑ)


Ο Ιβάν Σαββίδης απασχολεί σήμερα τα Μέσα μετά τα χθεσινά επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όταν ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο.
Τα τελευταία χρόνια ο Ελληνορώσος επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στη συμπρωτεύουσα και έχει χρηματοδοτήσει την ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Πνεύματος στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης προς τιμήν του πατέρα του Ιγνάτιου και της μητέρας του Κλεονίκης.
Πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο της εκκλησίας, που βρίσκεται στο χωριό απ'όπου κατάγεται η οικογένεια, τη Σάντα Γεωργίας. Ο μεγαλοπρεπής ναός έχει χρυσό τρούλο, ενώ στο προαύλιο υπάρχει η προτομή του πατέρα του Σαββίδη, Ιγνάτιου Σαββίδη.
Το εσωτερικό της κοσμείται από εντυπωσιακές αγιογραφίες, από τις οποίες ξεχωρίζει μια που απεικονίζει την οικογένεια Σαββίδη να κρατάει στα χέρια της την εκκλησία του Αγ. Πνεύματος της Σάντας και να την προσφέρει στον… Κύριο! Από κάτω αναγράφεται η φράση: «Δέσποτα δέξου αυτόν τον ναό ως δώρο (προσφορά) από τους δούλους σου, Ιωάννη, Κυριακή, Γεώργιο και Νικόλαο και άκου την προσευχή των προσευχόμενων στον ναό αυτό».


Ιωάννης είναι το όνομα του Ιβάν, ο οποίος πριν από 2 χρόνια είχε καταθέσει αίτημα στο Δήμο Θέρμης για να αλλάξει το όνομά του.
Δείτε την αγιογραφία:

No comments:

Post a Comment

wibiya widget