Sunday, March 18, 2018

ΑΒC.Οι βρώμικες γάτες ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Τζακάρτα


Μεγαλη Έρευνα του ΑυστραλιανούABC.
Η Τζακάρτα έχει σοβαρό πρόβλημα γάτας, που περιέχει βρώμικο έργο
Η μάχη για τον έλεγχο των πεινασμένων και ανθυγιεινών ζώων, η επανένταξή τους και η διατήρηση της λύσσας στην πόλη είναι ελεύθερη, αλλά μια εβδομαδιαία αναγκαιότητα για μια ομάδα ινδονησιακών κατακτητών γάτας.
Από την Anne Barker με φωτογραφίες από τον Phil Hemingway
Είναι δύσκολο να βγεις έξω στην Τζακάρτα χωρίς να βρεθείτε μπροστα σε άγρια αιλουροειδή κάπου - να κρέμονται γύρω από ένα κατάστημα ή να κάθονται σε μια στάση λεωφορείου ίσως - συνήθως ψάχνουν για φαγητό που απομένει.
Ορισμένες περιοχές είναι χειρότερες από άλλες και το Petamburan, μια υποβαθμισμένη περιοχή στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, ξεπερνά τις γάτες.
Αλλά αυτά δεν είναι τα τυπικά οικιακά κατοικίδια ζώα σας που κάθονται στην αγκαλιά σας και κουράζουν με αγάπη.
Αυτά είναι πεινασμένα, μανιώδη, βρώμικα πράγματα με έλλειψη γούνας και πληγές του προσώπου ακόμα ωμά από τον τελευταίο αγώνα.
Η Τζακάρτα είναι απαλλαγμένη από τη λύσσα από το 2004, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση για να τη διατηρήσει με αυτόν τον τρόπο.
Σε μια χώρα που είναι κυρίως μουσουλμανική, όπου τα σκυλιά δεν είναι τόσο δημοφιλή, οι γάτες αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή της νόσου και αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνητικοί κτηνίατροι πρέπει να βγουν με δίχτυα, τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, για να κρατήσουν τον πληθυσμό των γατών της πόλης υπό έλεγχο .
"Άνθρωποι από άλλες περιοχές συχνά πετούν γάτες στην αγορά εδώ", λέει ο Handono, ο επικεφαλής του χωριού.
"Στη συνέχεια, αναπαράγονται, έτσι οι άνθρωποι αρχίζουν να τις τρώνε αλλά δεν καθαρίζουν μετά από αυτούς και αφήνουν τα κόπρανα τους που βρίσκονται γύρω.
«Αν ανησυχούμε για τη λύσσα, αν οι γάτες ήταν ζώα συντροφιάς τότε οι ιδιοκτήτες θα τους εμβολιάζανε, αλλά αυτά τα αδέσποτα δεν εμβολιάζονται».
Το ABC επισκέφθηκε τον Petamburan με τον επικεφαλής κτηνίατρο της Τζακάρτα, Hasudungan Sidabalok και την ομάδα συλλόγων γάτας του.
Όλοι οι άνδρες φορούσαν παχιά λαστιχένια γάντια και μάσκες προσώπου για προστασία. Ήταν αμέσως σαφές γιατί τους χρειαζόταν.
Κάθε λεπτό περίπου, οι κατακτητές θα έβρισκαν μια γάτα να περιπλανάται στο δρόμο ή να κοιτάει με προσοχή από μια γωνία.
Γρήγορα θα αναπηδήσουν, αρπάζοντας συχνά τη γάτα σκληρά από την ουρά, και παγιδεύοντας ένα θυμωμένο ζώο μέσα στο δίχτυ.
Οι γάτες μεταφέρθηκαν έπειτα από το τρίχωμα του λαιμού - ακόμα μέσα στο δίχτυ, με γλάσο και ξύσιμο - και τοποθετήθηκαν σε ένα από τα πολλά μεγάλα κλουβιά στο πίσω μέρος του ute.
Όσο πιο πολύ μια γάτα προσπάθησε να δαγκώσει ή να χαράξει τον εαυτό της ελεύθερο, τόσο πιο χονδροειδώς το χτύπησε πίσω - συμπιέζοντας το με ωμή δύναμη στο κλουβί πριν από αυτό ή οποιαδήποτε άλλη γάτα μπορούσε να ξεφύγει.
Με κάθε νεοεισερχόμενο στο κλουβί, οι γάτες στο εσωτερικό του θα σαγηνευτούν και θα γκρεμίσουν.Πρώτα δύο, έπειτα πέντε, 10 ή περισσότερες γάτες σε ένα ενιαίο κλουβί, όλες  σκίζουν και φτύνουν ο ένας τον άλλο - και σε μας.
Δεν ήταν ένα όμορφο θέαμα ή μυρωδιά και η δυσοσμία του μίσχου της γάτας ήταν υπερβολική.
Στεκόμενη καλά πίσω από τα κλουβιά μπορούμε να δούμε το σπρέι και το σάλιο περισσότερων από δώδεκα γατών που πυροβολούν στον αέρα.
Αλλά δεν ήταν μόνο οι γάτες που έπρεπε να αγωνιστούν.

«Τρελογατού» του Πεταμπουραν

Στον επάνω όροφο σε ένα κοντινό συγκρότημα διαμερισμάτων, η Wenny Triastuti είναι γνωστή ως η «τρελή γυναίκα με τις γάτες» του Petamburan.
Στα 14 χρόνια που ζει εδώ, έχει συλλέξει δεκάδες αδέσποτες γάτες από τους δρόμους και τους πήρε μαζί της.
Την ημέρα που θα την επισκεφτούμε αυτή φοράει τις πιτζάμες Hello Kitty.
Έχει δύο διαμερίσματα στην πραγματικότητα - μία για τον εαυτό της και μία για τις γάτες - και υπάρχουν 16 γάτες μέσα σε κλωβούς και πιο έξω στην είσοδο.
Αυτές είναι σαφώς καλά τροφοδοτημένες και πολύ αγαπημένες γάτες, με υγιή γούνα και κανονικά γεύματα αλλά το επίπεδο είναι μικροσκοπικό και γείτονες έχουν παραπονεθεί.
"Ισχυρίζεται ότι είναι εραστής των ζώων", δήλωσε ο Δρ Sidabalok.
"Αλλά αυτό το μέρος δεν είναι κατάλληλο για ένα ζώο, είναι όλα μέσα στο κλουβί.
"Και η δυσωδία του τόπου, οι γείτονες μπορούν να το μυρίσουν."
Όταν η ομάδα του Δρ Sidabalok προσπαθεί να πάρει τις γάτες, η κ. Triastuti εκρήγνυται σε δάκρυα και αγωνίζεται, φωνάζοντας στο φόβο των catchers γάτας.
"Είπαν ότι ενοχλώ  την περιοχή, αλλά πώς είναι δυνατόν; Ποτέ δεν ενοχλώ κανέναν και δεν τους ζητώ χρήματα", είπε.
"Γιατί το κάνεις αυτό για μένα; ​​Δεν τις αφηνω στο πάτωμα, καθαρίζω τις γάτες μου.
"Αν αρρωστήσουν, καλώ τον κτηνίατρο, πήραν πρόσφατα τη γρίπη και τους είχα εμβολιάσει".
Τελικά, οι αλιείς αφήνουν τις γάτες στο διαμέρισμα της κ. Triastuti, αλλά αρπάζουν τα κλουβιά στην προσγείωση και τα βγάζουν στο κατώφλι.

Ένα ατέρμονο πρόβλημα

Μέχρι τώρα οι συλλέκτες έχουν συλλέξει 43 γάτες.
Τους παίρνουν σε ένα κέντρο απομόνωσης όπου παλιές ή άρρώστες γάτες είναι ευθανατοποιημένες και νεότερες, υγιέστερες γάτες τοποθετούνται για υιοθεσία.
"Θα τους αποστειρώσουμε πρώτα, θα κάνουμε κάκτους των αρσενικών και των θηλυκών που θα σπέρνουμε", δήλωσε ο Δρ Sidabalok.
"Μετά από αυτό θα τους εμβολιάσουμε ενάντια στη λύσσα και στη συνέχεια θα τους δώσουμε τα κατάλληλα τρόφιμα και θα τα βάλουμε προς υιοθεσία από ανθρώπους που έχουν σπίτια κατάλληλα για κατοικίδια ζώα".
Και μέσα σε μια εβδομάδα ή δύο η ομάδα των κατακτητών γάτας θα επιστρέψει ξανά στο Petamburan για να ξανακάνω όλη τη λειτουργία.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget