Monday, March 19, 2018

Σε απελπισία το τουρκικό καθεστώς νιώθει ότι «απειλείται» από την Ελλάδα και τους συμμάχους της

Ιδιαίτερα ενοχλημένη φαίνεται η Άγκυρα από την άσκηση «Ηνίοχος 2018» που διεξάγεται στην Ελλάδα με την συμμετοχή των ΗΠΑ, Βρετανίας, Ιταλίας, Ισραήλ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κύπρου με την Αίγυπτο ως παρατηρητή.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της ερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak, «νέα στρατηγική» συγκεκριμένων κρατών, βρίσκονται πίσω από την επιθετική στάση της Ελλάδας και στόχος των συγκεκριμένων δυνάμεων είναι η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο», την ώρα που, όπως συμπληρώνεται, η Τουρκία «καταπολεμά με επιτυχία τρομοκρατικές δυνάμεις στην Εφρίν»
«Πρόκειται για τους συνήθεις υπόπτους», συνεχίζει η εφημερίδα, κατονομάζοντας τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία και το Ισραήλ, ως τα κράτη αυτά.
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι για να αυξήσει η Ελλάδα την ένταση προβαίνει σε συστηματικές παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων.
Την ίδια ώρα, συνεχίzει η εφημερίδα, οι Έλληνες επιχειρούν να παρενοχλούν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ενώ ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα, την ίδια ώρα, αυξάνει τον αριθμό των οπλικών συστημάτων Joint Standoff Weapons (J-SOWs).
Τέλος, γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες υποθέσεις που, όπως τονίζεται, έχουν αυξήσει την ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα: τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, την άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει τους «οκτώ» που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016, αλλά και τους εννέα που συνελήφθησαν παραμονές της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, αλλά και τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget