Tuesday, March 13, 2018

ΑΓΚΥΡΑ.. Μπουνιές και άγριο ξύλο στην τουρκική βουλή (video)

Στα χέρια πιάστηκαν οι βουλευτές στην τουρκική βουλή με αφορμή ένα νέο νόμο που ψηφίστηκε και ανοίγει το τον δρόμο στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν να συνεργαστεί με τα εθνικιστικά κόμματα για την δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας μέσα από αμφιλεγόμενες πρακτικές.
Μόλις ανακοίνωσε το αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Βουλής, οι βουλευτές δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν και μετέτρεψαν την βουλή σε ρινγκ. Ακραίοι εθνικιστές και βουλευτές της αντιπολίτευσης, άρχισαν να ρίχνουν μπουνιές, κλωτσιές.
Συγκεκριμένα, ο νόμος δίνει την δυνατότητα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να συγχωνεύει τις περιφέρειες και να μετακινεί της κάλπες σε άλλες περιοχές.
Οι κάλπες δεν θα χρειάζεται να περνούν από οποιονδήποτε έλεγχο και όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση με αυτό τον τρόπο θα βασιλεύσει η νοθεία.
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο θα μπορούν να εισβάλλουν στα εκλογικά κέντρα οι δυνάμεις ασφαλείας αρκεί να το ζητήσει κάποιος ψηφοφόρος. Μάλιστα οι αστυνομικοί θα μπορούν να παρεμβαίνουν στην καταμέτρηση των ψήφων. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget