Monday, March 19, 2018

Τρίκαλα. Ευχαριστημένος με τον Σκουρλέτη και την κυβέρνηση ο δήμαρχος Πύλης." 60 ΧΡΌΝΙΑ να καθαριστεί ο πηνειος.." video


Αυτοψία του Πάνου Σκουρλέτη στα κατεστραμμένα σπίτια και συνομιλίες με κατοίκους και αυτοδιοικητικούς των Τρικάλων σε καφενείο του χωριού.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr πρώτη στάση της διήμερης περιοδείας του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου  Σκουρλέτη στον Νομό Τρικάλων ήταν η Πιαλεία του Δήμου Πύλης, όπου πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι,αυτοψία στον οικισμό «Αλπίνα», στον οποίο έχει παρουσιαστεί κατολισθητικό φαινόμενο, που έχει καταστρέψει υποδομές και σπίτια.


Ο κ. Σκουρλέτης που τον συνόδευε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ήταν ακριβώς στην ώρα του στο …ραντεβού του με τους κατοίκους της Πιαλείας.

Στην πληγείσα περιοχή τον Υπουργό Εσωτερικών υποδέχτηκαν οι Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιμορέλης και Παναγιώτα Δριτσέλη, ο Αντιπερειφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, Αντιδήμαρχοι, Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Πύλης και μέλη της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.


Μετά την αυτοψία σε ανοιχτή συζήτηση σε καφενείο του χωριού ο κ. Μαράβας ευχαρίστησε την Κυβέρνηση συνολικά και ειδικά το Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση ανταπόκριση τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και των Υπηρεσιών  στο ζήτημα της κατολίσθησης και της έλευσης στην περιοχή δύο Υπουργών σε 15 ημέρες, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι είναι ενθουσιασμένοι μ’ αυτό.

«Δυστυχώς, σε ακτίνα 110 χλμ τα 3 τελευταία χρόνια πραγματοποιούμε μόνο επιδιορθώσεις ζημιών. Δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε τίποτα καινούργιο, αφενός διότι συμβαίνουν διαρκώς καταστροφές και αφετέρου διότι τα κονδύλια έχουν περικοπεί κατά πολύ»  ανέφερε ο κ. Μαράβας, ο οποίος στην συνέχεια υπογράμμισε «ασφαλώς σας ευχαριστούμε για τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις,  που ήρθαν, χάρη στις οποίες αντιμετωπίζουμε τις ζημιές από φυσικές καταστροφές, όμως χρειαζόμαστε περισσότερους τακτικούς πόρους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ζήτησε από τον Υπουργό να ληφθεί μέριμνα για όλα τα χωριά του Νομού, για τις επιχειρήσεις και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί ζημιές και καταστροφές.

«Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουμε σοβαρότατα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Υποδομές, σπίτια, κ.α. καταστράφηκαν. Την Κυριακή μόνο από τον αέρα είχαμε πάνω από 60 επιχειρήσεις και ποιμνιοστάσια κατεστραμμένα, ενώ 60.000 στρέμματα πλημμύρισαν με τις βροχοπτώσεις» ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης, τονίζοντας πως « χρειαζόμαστε περισσότερα κονδύλια αλλά και προσωπικό. Δημοπρατούμε 27 έργα και έχουμε 12 επιβλέποντες μηχανικούς. Έχουμε απομείνει με 3 κτηνιάτρους, όταν λειτουργούν 4 σφαγεία».

 «Ο Πηνειός είχε 60 χρόνια να καθαριστεί και τώρα το κάνουμε, όμως έχουμε ανάγκη 15 εκ. ευρώ, ώστε να προχωρήσουμε το έργο μέχρι την Πηνειάδα. Χρειαζόμαστε την στήριξη της πολιτείας, διότι σε όλο τον Νομό έχουμε 129 σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων» υπογράμμισε ο κ. Μιχαλάκης και ζήτησε από τον Υπουργό να  κινούνται πιο γρήγορα οι κρατικές Υπηρεσίες, ειδικά όταν πρόκειται για έκτακτες ανάγκες.

Ο κ. Σκουρλέτης, στην τοποθέτησή του ανέφερε πως «είναι πολλά τα προβλήματα που έχουν κληρονομηθεί και σημείωσε ότι πρέπει να γίνεται ιεράρχηση».

«Οι μικρές υποδομές έχουν δεχτεί πολύ λίγο χρήμα και έγιναν απρογραμμάτιστα με ευθύνη όλων. Όμως αυτό το αλλάζουμε. Πέρα από τα μεγάλα έργα, στα τέλη του 2016 εγκαινιάσαμε άλλον τρόπο αντιμετώπισης των δήμων: Η χρηματοδότησή τους είναι  στοχευμένη και ακριβοδίκαιη. Δεν υπάρχει πολιτικό χρώμα στις ανάγκες» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και επισήμανε «δίνουμε ταχέως τα κονδύλια έκτακτων ενισχύσεων και αλλάζουμε το θεσμικό πλαίσιο».

«Οι δήμοι κατηγοριοποιούνται, όχι μόνο βάση του πληθυσμού, αλλά και με ποιοτικά κριτήρια και θα διαβουλευτούμε με την ΚΕΔΕ» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας «θέλουμε ισόρροπη κατανομή  και να δώσουμε τέλος στον υδροκεφαλισμό. Σχεδιάζουμε την αποκέντρωση».

Όσον αφορά τις προσλήψεις, ο Υπουργός ανέφερε πως μετά τον Αύγουστο του 2018 ίσως καταστεί δυνατό να γίνουν και έκλεισε την τοποθέτησή του δηλώνοντας «είμαστε δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους πολίτες. Εδικά για την Πιαλεία, περιμένουμε την επιστημονική μελέτη και αμέσως μετά θα αναλάβουμε δράση. Ωστόσο, και οι δήμοι πρέπει να μας βοηθούν στέλνοντας ορθά και ολοκληρωμένα αιτήματα και τεχνικά δελτία».
ΔΕΊΤΕ VIDEO

No comments:

Post a Comment

wibiya widget