Wednesday, February 21, 2018

Μπάχαλο η ΝΔ – Ο Μητσοτάκης «άδειασε» τον Σαμαρά: «Σκάνδαλο Novartis υπάρχει»

Πραγματικό μπάχαλο στη ΝΔ. Μετά την αρχηγική εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά που προσπάθησε να βάλει στο περιθώριο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο τελευταίος από το βήμα της Βουλής επιχείρησε να «αδειάσει» τον πρώην πρωθυπουργό δηλώνοντας «σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Και πρέπει να διαλευκανθεί»!
Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ως όφειλε επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό.
«Σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε “να τελειώσετε” τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα», πρόσθεσε μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τη Δημοκρατία. «Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης. Μετατρέπετε την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας. Καλλιεργείτε τη συνωμοσιολογία και τη χυδαιότητα στον πολιτικό διάλογο», συνέχισε.
Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στη χρονική συγκυρία της συζήτησης, τονίζοντας πως η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «άνοιξε» το Σκοπιανό με τον πλέον λανθασμένο τρόπο, σε λάθος περίοδο, χωρίς συνεννόηση και χωρίς να ζητεί την αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ. «Πριν από δύο μήνες πανηγυρίζατε για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Στην Κύπρο αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε.
Επεσήμανε, δε, ότι «δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι μία κανονική χώρα σήμερα, γιατί δεν έχει μία κανονική κυβέρνηση», τονίζοντας πως αν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει την αναπτυξιακή τροχιά των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών «δεν θα ήμασταν σήμερα μια ασθενής χώρα».
«Νομίζετε ότι αυτά που γίνονται σήμερα στη Βουλή δεν τα βλέπουν οι γείτονές μας που αποθρασύνονται κάθε μέρα; Δεν τα βλέπουν οι ξένοι επενδυτές που επιζητούν σταθερότητα σε μια χώρα με πολιτική ομαλότητα; Δεν τα βλέπουν οι πολίτες που αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους;», διερωτήθηκε. «Το ελληνικό πολιτικό σύστημα εμφανίζεται σπαρασσόμενο και αυτό είναι αποκλειστικά δικό σας επίτευγμα κύριε Τσίπρα», είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.
Συνεχίζοντας να εκτοξεύει βέλη στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε «γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης;». «Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια;», συνέχισε, τονίζοντας πως στελέχη της Ν.Δ. ζήτησαν να εξαιρεθούν από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Και συνέχισε: «Η πολιτική σας καταρρέει. Σας προκαλώ κ. Τσίπρα. Φέρτε μου μια ανακοίνωσή σας, με την οποία ζητούσατε τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Εσείς πολεμούσατε την προσπάθεια εξορθολογισμού που κάναμε και πάει πολύ να εμφανίζεστε ως σταυροφόρος. Είστε το γενόσημο του παλιού πολιτικού συστήματος, φτιαγμένο με ψεύδη και σκευωρίες» .
Και αναγνώρισε: «Σκάνδαλο Νοβάρτις υπάρχει. Δεν το ανακάλυψαν τα λαγωνικά της κυβέρνησης, αλλά οι αμερικάνικες αρχές. Παντού στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι μέθοδοι προώθησης του φαρμάκου. Όλα τα σοβαρά κράτη, διαπιστώνοντας τα δικά τους κενά, σπεύδουν να τα θεραπεύσουν αποτελεσματικά». «Παντού, εκτός από την Ελλάδα. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδίωξαν να συσκοτίσουν το πραγματικό σκάνδαλο, μετατρέποντάς το σε πολιτική δίωξη με μάρτυρες κουκουλοφόρους» σχολίασε.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget