Wednesday, February 21, 2018

Άστραψε και βρόντηξε στη Βουλή ο Κοτζιάς – Φαρμακερή απάντηση στη Ντόρα για τα «fakenews»


Στο βήμα της Βουλής, όπου διεξάγεται σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση για τη Novartis, ανέβηκε και ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος κατήγγειλε την παραποίηση των δηλώσεών του, στη συνέντευξη που παραχώρησε προ ημερών στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, αναφορικά με την υπόθεση Novartis.
«Αναφέρθηκε στη συζήτηση στο Κοινοβούλιο πως εγώ δήλωσα ότι οι αναφερόμενοι στη δικογραφία πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ένοχοι.
»Ουδέποτε έκανα τέτοια δήλωση αν και το έγραψαν ως τέτοιο πάνω από δέκα άρθρα χθες της διαπλοκής», είπε ο Νίκος Κοτζιάς και ανέγνωσε την ακριβή του δήλωση:
«Ουδείς καταδικάζεται εκ των προτέρων αλλά τα σκάνδαλα υπήρξαν.
»Ποιος είναι ο φορέας τους; ας το βρει η δικαιοσύνη. Εγώ θα ψηφίσω για μια εξεταστική επιτροπή στη Βουλή και θα στηρίξω τη διαδικασία.
»Διότι αν κάποιος είναι αθώος, θα πρέπει να αποδοθεί ξανά στην κοινωνία ως αθώος.
»Αν κάποιος είναι ένοχος, πρέπει να γίνει κάθαρση σύμφωνα και με την παλιά ελληνική παράδοση στην αρχαιότητα».

«Παράγονται ψευδείς ειδήσεις»

«Είναι αβίαστο το συμπέρασμα ότι παράγονται ψευδείς ειδήσεις.
»Τρία χρόνια κάποιοι κάνουν αντιπολίτευση με ψέματα, με συκοφαντίες, με δολοφονίες χαρακτήρα.
»Τους ενοχλούν δύο πράγματα. Σας ενοχλεί ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την κυβέρνηση που θέτουν το καθήκον πάνω από τον εαυτό τους, που δεν τους κρατά κανείς και μπορούν να λένε τη γνώμη τους», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς.

Μπηχτή στη Ντόρα

Απευθυνόμενη στον Νίκο Κοτζιά η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τη δήλωσή του στον ALPHA, που ο υπουργός ανέγνωσε μέσα στη Βουλή, έσπευσε να του πει με τη γνωστή της… πονηράδα: «Δεν είπατε αυτά στην εκπομπή κύριε υπουργέ» για να λάβει την αυτόματη απάντηση: «Δεν φταίω εγώ εάν διαβάζετε fakenews και τα αναπαράγετε».
Πάντως η σπουδή της Ντόρας Μπακογιάννη, μόνης αυτής, να «διορθώσει» τον υπουργό Εξωτερικών σχολιάστηκε ήδη από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες με μια αυθόρμητη υποψία.
Μάλιστα ένας συνάδελφος δημοσιογράφος σχολίασε σε πηγαδάκι συντακτών:
«Είναι ώρες και στιγμές που σου περνάει από το μυαλό ότι αυτή η γυναίκα δεν έχει άλλη ασχολία από τον Κοτζιά. Σαν να κρέμεται πάνω από τα λόγια του και να τα μετρά, πάντα έτοιμη κάτι να πει», για να συμπληρώσει ένας άλλος με νόημα: «Και κάπως έτσι βγαίνουν τα παραπολιτικά από τα σούπερ των καναλιών».
Το σχόλιο αυτό δεν ήταν τυχαίο, αφού η όλη φημολογία και παραπληροφόρηση, ότι δήθεν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «κατέλυσε το τεκμήριο της αθωότητας», με υστερικούς ακροδεξεξιούς Αδώνιδες να κατηγορούν τον Νίκο Κοτζιά ως «σταλινικό», προέκυψε από το σούπερ που έπαιξε ο σταθμός και όχι από τα πραγματικά λόγια του Έλληνα ΥΠΕΞ.
Όμως η μανία των μικρονοϊκών προπαγανδιστών της συγχυσμένης και πανικοβλημένης ΝΔ, των γνωστών και ως «μουρούτηδων», που διακρίνονται στην παραπληροφόρηση και στα fakenews, «άριστοι» μαθητές του γκεμπελισμού, αρκούνται σε έναν τίτλο, σε ένα «σούπερ», για να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget