Friday, February 23, 2018

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης- Κλείνει το σκάνδαλο που ξέσπασε;

Η πολιτική  κρίση που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στην Αυστραλία, φαίνεται να οδηγείται προς την «ολοκλήρωση» της, με την παραίτηση του Μπαρναμπάι Τζόις από τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του προέδρου του κόμματός του, εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού. 
Οι αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή παρ' ολίγον να τινάξουν στον αέρα όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και το συνασπισμό των συντηρητικών που κρατά περίπου έναν αιώνα.
Η παραίτησή του έρχεται ως αποτέλεσμα των αποκαλύψεων για την εξωσυζυγική σχέση του με την πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του, Βίκι Κάμπιον, με την οποία πλέον είναι ζευγάρι και περιμένουν παιδί, αλλά και των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του. 
Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη της πολιτικής του καριέρας. Ο Τζόις χαρακτήρισε τις καταγγελίες μιας γυναίκας από τη Δυτική Αυστραλία ως «ψευδείς και δυσφημιστικές», ωστόσο παραδέχθηκε ότι όσο διαρκεί η έρευνα δεν μπορεί να παραμείνει στις θέσεις που κατέχει στην κυβέρνηση και στο κόμμα του. 
Παραιτείται τη Δευτέρα 
Η παραίτησή του, ανακοίνωσε, θα υποβληθεί τη Δευτέρα. Θα ακολουθήσει οκτάωρη διαδικασία ψηφοφορίας για να οριστεί ο νέος αρχηγός του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 
Ο Τζόις είπε ότι «χωρίς ίχνος αμφιβολίας» θα παραμείνει μέλος του κόμματος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του. Πάντως, στελέχη του κόμματός του του συνιστούν να ασχοληθεί με το να καθαρίσει το όνομά του και να καθίσει στον... πάγκο. 
«Πρέπει να σταματήσει αυτό που συμβαίνει»
Ο Τζόις δήλωσε ότι η παραίτησή του πρέπει να σταματήσει αυτό που συμβαίνει «για τη Βίκκι, το αγέννητο παιδί μου, τις κόρες μου και τη γυναίκα μου Νατ». «Δεν είναι δίκαιο γι' αυτούς», τόνισε. 
Ο πρωθυπουργός, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, που τον είχε κατηγορήσει για λάθος στην κρίση του, τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του και επανέλαβε ότι ο συνασπισμός των συντηρητικών αποτελεί την πιο επιτυχημένη συνεργασία στην Αυστραλία.  
Πάντως, τις προηγούμενες ημέρες, που είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Λευκό Οίκο, στις ΗΠΑ, ο Τέρνμπουλ είχε αρνηθεί να εκφράσει τη συμπαράστασή του για τον αντιπρόεδρό του. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget