Wednesday, February 21, 2018

ΝΟΒΑΡΤΙΣ. Αρχηγική εμφάνιση Σαμαρά: Έβαλε στην άκρη τον Μητσοτάκη με δικό του μανιφέστο Video

Αρχηγική εμφάνιση έκανε απόψε το βράδυ στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που με ένα προσωπικό μανιφέστο έβαλε στην άκρη στην κυριολεξία τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που αποδεικνύεται και από το γεγονός ΄το μετά το τέλος της ομιλίας του, καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που σηλώθηλκαν όρθιοι από τα έδρανα με εξαίρεση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.
Κατά τα άλλα ο Αντώνης Σαμαράς, σε καμία στιγμή δεν μπήκε στην ουσία του θέματος για το σκάνδαλο Novartis και τις καταγγελίες εις βάρος του από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Άλλωστε τα πρώτα λόγια που είπε μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ήταν «Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Δεν ήρθα για να απολογηθώ. Ήρθα για να καταγγείλω τους κινδύνους, τη σκευωρία».
Εφαρμόζοντας στην πράξη το δόγμα «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα» , ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ένα δικό του πολιτικό μανιφέστο, κάνοντας έτσι στην άκρη τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
Βέβαια κάποιος από την ΝΔ θα έπρεπε να πει στον κ. Σαμαρά ότι η εξεταστική που θα γίνει δεν αφορά ούτε το Documento, ούτε τα εθνικά θέματα, ούτε η οικονομική πολιτική. Οι μίζες που έπαιρναν από την Novartis οι πολιτικοί και για τις οποίες έχουν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν είναι το δελτίο κυκλοφορίας των εφημερίδων.
Μάλιστα το «πρωτοπαλλήκαρο» του Σάμαρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, παίρνοντας γραμμή από τον πρώην πρωθυπουργό έκανε τον Μητσοτάκη να αλλάξει γραμμή για το πως θα αντιδράσει στη Βουλή η ΝΔ.
Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΝΔ παρά τις πρώτες σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη να απέχουν οι βουλευτές από την ψηφοφορία, αναγκάστηκε να αλλάξει θέση και να ψηφίσουν οι βουλευτές και συγκεκριμένα να καταψήφισουν την πρότασης της κυβέρνησης με τη φράση «ναι στην έρευνα της υπόθεσης Novartis, όχι στη σκευωρία».
Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης προλαβαίνοντας τον Μητσοτάκη για το πως θα χειριστεί την υπόθεση, είχε δηλώσει από το Βήμα της Βουλής «θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget