Tuesday, February 20, 2018

Ραντεβού Τσίπρα – Μέρκελ στις Βρυξέλλες για Σκόπια και τουρκική προκλητικότητα


Με κυρίως θέμα την ονομασία της ΠΓΔΜ και την τουρκική προκλητικότητα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελαριο Άνγκελα Μέρκελ.
«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις συνομιλίες σε σχέση με το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, την προκλητική αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.
Επιπλέον, συζήτησαν για την παρεμπόδιση της εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβερνητική ανακοίνωση.

Ραντεβού σε Βρυξέλλες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο υπογράμμισε την ανάγκη για οριστική λύση στο θέμα της ΠΓΔΜ με αλλαγή και της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις τουρκικές ενέργειες της τελευταίας περιόδου, τονίζοντας πως ο σεβασμός του διεθνούς δικαιου σε Αιγαίο και Μεσόγειο από την Τουρκία αποτελεί προϋπόθεση για προώθηση των ευρωτουρκικών σχέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ορίστηκε και «ραντεβού» των δύο για την προσεχή Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των 27, σε συνέχεια της συνάντησης που θα έχει η Γερμανίδα Καγκελάριος με τον Ζόραν Ζάεφ στη Γερμανία, «αλλά και προκειμένου να συνεχιστεί τη συζήτησή τους σε σχέση με την Τουρκία».
tribune.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget