Sunday, February 25, 2018

Φώναξαν και στη Μελβούρνη "Η Μακεδονία είναι Ελληνική" αλλά τίποτα δεν θύμιζε το 94!

Στιγμιότυπα απο το συλλαλητήριο που  πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 25Φλεβάρη 2018   έξω απο το Ελληνικό προξενείο της Μελβούρνης . 
Όχι το συλλαλητήριο αυτό δεν είχε καμμία σχέση με τονπρώτο ξεσηκωμο της δεκαετίας  του 90 τότε που δεν έμεινε σπιθαμή της μητροπολιτικής Μελβούρνης να μην πατηθεί από Έλληνες.
Τότε όλοι μιλουσανΕλληνικά και καταλάβαιναν τι άκουγαν και τι έλεγαν.  

Θυμαμαι ότι πριν ακόμα αρχίσουν να περπατούν από την κοινότητα είχαν κλείσει Ράσελ, Λονσταλ,Σουανστον στρήτς, μέχρι το σταθμό του Φλιντερς και στρίβοντας  αριστερά βγαίναμε στη  Βουλή.  ΕΊΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΊ  φώναξα εξτασιασμενος κρατώντας  σφιχτά τα χέρια των μικρών κορών μου και της συζυγου μου,όταν άκουσα δίπλα μου παλιό αγαπημένο μου δάσκαλο να λέει ..
ΤΏΡΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΊΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ . ΑΥΤΉ Η ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΘΑ ΑΝΑΣΤΑΤΏΣΕΙ ΠΟΛΛΟΎΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΤΆΞΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΆΛΟΥΝ ΡΕΜΑΤΑ και ποτάμια να πέσουμε μέσα και να μας διαλυσουν ..Να χασουμένας τα νερά μας...


ΠΌΣΟ ΔΊΚΑΙΟ ΕΊΧΕΣ ΔΆΣΚΑΛΕ. .

ΒΛΈΠΟΝΤΑΣ τις χθεσινές διαδηλώσεις έξω από το Ελληνοαγορασμενο προξενείο μας αναρωτήθηκα με ποιο δικαιωμά κάποιοι πατριωτες με το αζημίωτο πήγαν να καταστρέψουν την ψυχή και την καρδιά του Έλληνα. 

Ο ΈΛΛΗΝΑΣ που πάντα είναι στα μετεριζια όταν ακούσει το παραμικρό για κίνδυνο πατρίδας. 

Φίλοι παλιοί συναντήθηκαν πάλι και έστελναν παντού φωτογραφίες, ακούγοντας όμως και όσους για χρόνια βρίσκονταν με τη σημαία της Μακεδονιας στα χέρια να φωνάζουν και να βριζουν την κυβέρνηση για δήθεν προδοσία κλπ κλπ.
Φώναζαν, εβριζαν και δε δίστασαν να γουχαίσουν ιστορικά έντυπα επειδή δεν δέχτηκαν να τους σιγονταρουν στις προσπάθειες τους να συνεχίσουν το άρμεγμα της Ελλάδας ...η να μη τους φωνάξουν ζητώ. .
Πολλά  ευτράπελα πολλά μας δίδαξε και η χθεσινή διαδήλωση. .

Προς το παρον σταματώ γιατί οι ώρες στα πάτρια εδάφη είναι δύσκολες κα δεν ήθελα να πω τίποτα αλλά οπωσδήποτε δε σταματώ να λέω ότι "όλοι είμαστε αδέρφια  και τη μακρινή πατρίδα σας έχω κι εγώ πατριδα..."  Π. ΔΕΛΤΑΣ


Φωτογραφιες : Γιώργου Αβτζογλου, Ιάκωβου Γαριβάλδη, Ανδριάνα Καραμήτρου, Νίκου  Λούρου. 

1 comment:

  1. This is a really informative knowledge, Thanks for posting this informative Information. ειδησεισ τωρα ελλαδα

    ReplyDelete

wibiya widget