Thursday, February 15, 2018

ΑΕΚ 1 ΔΥΝΑΜΟ 1 Στο Κίεβο την Πέμπτη 22.2 κρίνεται η συνεχεια



ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με αντίπαλο τη Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Europa League. Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν στο 19’ με τον Τσιγκάνκοφ, ενώ η Ένωση ισοφάρισε με γκολ του Αϊντάρεβιτς στο 80ο λεπτό. 

Η πρόκριση τους «16» του Europa League θα κριθεί την επόμενη Πέμπτη (22/2) στην ουκρανική πρωτεύουσα. 

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε ένα σχήμα με πολλές αλλαγές, ενώ η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ένας λάθος του Μπακάκη από αριστερά, έφερε τον Ντέρλις Γκονζάλες με την μπάλα. Τελικά ο Τσιγκάνκοφ σκόραρε και έβαλε την Ντιναμό μπροστά στο σκορ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ένωση να μην ανησυχεί ιδιαίτερα την εστία του Μπόικο. 

Η απόφαση του Χιμένεθ να ξεκινήσει χωρίς αλλαγές το β΄ ημίχρονο ξένισε, αφού ήταν εμφανές ότι ο Βίκτωρ Κλωναρίδης δεν αξιοποίησε την ευκαιρία. Η αλλαγή έγινε μόλις στο 52΄ με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να δίνει ώθηση στην Ένωση. 

Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ λίγο του Χριστοδουλόπουλου, ενώ ο Μπόικο στο 72΄ πραγματοποίησε φοβερή απόκρουση σε φάουλ του Γκάλο. Ο Ουκρανός γκολκίπερ πραγματοποίησε ακόμα δύο επεμβάσεις στο 73΄ και στο 75΄ σε προσπάθειες των Λιβάγια και Χριστοδουλόπουλου με την ΑΕΚ να κυριαρχεί ολοκληρωτικά. 

Στο 80΄ ο Χριστοδουλόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Μπόικο έκανε λάθος έξοδο, και ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς ισοφάρισε με κεφαλιά, τριάντα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα! 

Η Ένωση πλέον δεν έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, αλλά επέκτεινε το αήττητο σερί της στους 23 αγώνες και θα προσπαθήσει για το καλύτερο στο ματς ρεβάνς στο Κίεβο.







ΑΕΚ – Ντιναμό Κιέβου 1-1 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 
19' Τσιγκάνκοφ (Ντιναμό Κιέβου), 80' Αιντάρεβιτς (ΑΕΚ)

 

Κίτρινες κάρτες: Λιβάγια, Βράνιες - Χατσερίντι, Γκάρμας, Σεπέλιεφ, Μοράες

Κόκκινες κάρτες: 
-

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): 
Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (79' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Λιβάγια, Κλωναρίδης (51' Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης (57' Αραούχο).

Στον πάγκο: 
Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος.

Ντιναμό Κιέβου (Αλιαξάντρ Χάτσκεβιτς):
 Μπόικο, Σεπέλιεφ, Μορόζιουκ, Μοράες (90' Σαπαρένκο), Τσιγκάνκοφ, Γκάρμας (78' Μπεσέντιν), Γκονζάλες, Μπουγιάλσκι, Χατσερίντι, Κάνταρ, Κετζιόρα.

Στον πάγκο: 
Ρούντκο, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Σμίρνι.




No comments:

Post a Comment

wibiya widget