Monday, January 22, 2018

Νέα ανατροπή στη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη: Οι δολοφόνοι την εκβίαζαν;










Από ανατροπή σε ανατροπή κινείται η έρευνα για την εξυχνίαση της δολοφονίας της άτυχης 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.
Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την ενοχή του ορθοπεδικού γιατρού από το Μεσολόγγι με τον οποίο η άτυχη γυναίκα διατηρούσε δεσμό. Υστερα από αυτό η έρευνα για τον εντοπισμό των ενόχων στρέφεται σε δύο πρόσωπα τα οποία είδαν να είναι μαζί της λίγο πριν από το θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη.
Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τη σκηνή δύο ανδρών με την άτυχη γυναίκα.
«Το μεσημέρι των Θεοφανίων, δεν μπορώ να θυμηθώ ποια ώρα, γιατί η δουλειά μου δεν απαιτεί να κοιτάω συχνά ρολόι, είδα το αυτοκίνητο της Ειρήνης στην παραλία του Λούρου. Δεν το είχα ξαναδεί αλλά μου έκανε εντύπωση πώς έφτασε αυτό το αυτοκινητάκι εδώ, γιατί εκείνες τις μέρες είχε βρέξει και πολλά νερά. Εγώ πηγαίνω με το αγροτικό και υποφέρω. Ήταν το χρυσαφί τρίθυρο αυτοκίνητο που τις επόμενες μέρες είδα στην τηλεόραση. Τα Θεοφάνια που το είδα δεν ήξερα σε ποιον ανήκει. Την επόμενη μέρα είδα και τις ομάδες διάσωσης που ήρθαν και έψαχναν την κοπέλα.
Τους είπα τι συνέβη. Ότι δηλαδή είδα το αυτοκίνητο με μια κοπέλα και δύο άνδρες. Τους είδα που σταμάτησαν το αυτοκίνητο και κατέβηκε μόνο η κοπέλα που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Ήταν ψηλή και φορούσε μαύρο μπουφάν. Προχωρούσε μόνη της προς την παραλία, περίπου 40 μέτρα μακριά. Κοιτούσε επίμονα τον φίλο μου που ήταν κοντά της. Του φάνηκε όπως μου είπε εκείνος σαν να ήθελε να πει κάτι αλλά δεν του μίλησε.Το αυτοκίνητο συνέχισε για 20 μέτρα. Μετά σταμάτησε και κατέβηκαν δύο άνδρες. Ο οδηγός και ο συνοδηγός. Ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν μετρίου αναστήματος, είχε μακριά μαλλιά και τα είχε πιασμένα. Τα μαλλιά του είχαν γκριζάρει λίγο και φορούσε τζιν παντελόνι. Ο δεύτερος άνδρας φορούσε άσπρο πουκάμισο και μαύρο γιλέκο. Οι δύο άνδρες στάθηκαν για λίγο κοντά στο αυτοκίνητο. Κοιτούσαν τις εργασίες στη θάλασσα και μου έκανε εντύπωση. Σκέφτηκα: Τι μπορεί να θέλουν αυτοί εδώ;»
Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιγράφει πώς ο ένας από τους δύο άνδρες ουσιαστικά διέταξε βρίζοντας την Ειρήνη να επιστρέψει στο αυτοκίνητο:
«Έπειτα από περίπου 3 λεπτά, ο άνδρας με τα μακριά μαλλιά φώναξε με πολύ έντονο τρόπο στην κοπέλα να γυρίσει στο αυτοκίνητο. Της είπε: “Μπες μέσα μωρή κ…” Η κοπέλα γύρισε στο αυτοκίνητο της τράβηξαν το κάθισμα και μπήκε πίσω γιατί το αυτοκίνητο είχε δύο πόρτες. Μπήκαν κι εκείνοι μέσα και έφυγαν».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο πρόσωπα έχουν αναγνωριστεί. Εκφράζεται η υπόνοια ότι η Ειρήν Λαγούδη είχε δανείσει 70.000 στον έναν από τους δύο άντρες και το ερώτημα που τίθεται είναι αν δεν ήθελε να τα επιστρέψει ή αν τον εκβίαζε και ζητούσε και άλλα χρήματα.
Προς την κατεύθυνση του εκβιασμού οδηγεί και το τελευταίο smms που υποτίθεται ότι έστειλε η Ειρήνη Λαγούδη στον γιατρό με το οποίο τον αποχαιρετούσε και του έλεγε πως θα συναντηθούν στην άλλη ζωή.
Οσον αφορά στο γιατρό, στη νέα κατάθεση που έδωσε ο ορθοπεδικός κατέθεσε με κάθε λεπτομέρεια στην Ασφάλεια όλα όσα είχαν συμβεί μεταξύ τους, περιγράφοντας τα γραπτά sms που είχε στείλει στη χήρα από την Κατόχη Αιτωλοακαρνανίας, ισχυρίστηκε όμως ότι τα έσβησε.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαταχθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου  και να ανασυρθούν όλα τα μηνύματα  για να επιβεβαιωθούν τα λεγόμενά του.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές  ακόμη και στην περίπτωση που αποδειχτεί ότι ο θάνατος της μητέρας των τριών παιδιών ήταν δολοφονική ενέργεια, ο γιατρός ο οποίος διατηρεί ιατρείο στο Μεσολόγγι έχει εξαιρεθεί από το πλάνο των υπόπτων αφού έχουν επιβεβαιωθεί τα όσα κατέθεσε από την πρώτη στιγμή.

«Άγριο έγκλημα»

Στο μεταξύ ο ιδιωτικός ερευνητής Κώστας Σπύρου ο οποίος ερευνά την υπόθεση και ισχυρίζεται ότι έχει ακλόνητα στοιχεία  που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα άγριο έγκλημα έχει κληθεί να καταθέσει ό,τι γνωρίζει σχετικά με τα sms που έχει λάβει στο κινητό του από δύο άτομα τα οποία κατονομάζει ως δολοφόνους της Ειρήνης Λαγούδη.
Πρόκειται όπως ισχυρίζεται ο ιδιωτικός ερευνητής  για έναν άνδρα και μία γυναίκα οι οποίοι αποκόμισαν τεράστιο χρηματικό ποσό από τη χήρα και κατόπιν τη σκότωσαν.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να φτάσουν στο Αγρίνιο ο Γιώργος Ραυτογιάννης και ο Αναστάσιος Δέδες, οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι που έχει προσλάβει η οικογένεια, για να ερευνήσουν το αυτοκίνητο και να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση η οποία εξελίσσεται σε θρίλερ.

Μάρτυρες φοβούνται να καταθέσουν στην Αστυνομία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, μάρτυρες, οι οποίοι είδαν την Ειρήνη την ημέρα που εξαφανίστηκε, φοβούνται να καταθέσουν στην αστυνομία. Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία γυναίκας, η οποία έστειλε σε άνθρωπο που χειρίζεται την υπόθεση το παρακάτω μήνυμα: «Εκείνο το Σάββατο, την είδα να περνάει στις 2:10 με 2:15 από τα Λουτρά Μυρτιάς το μεσημέρι. Έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και από πίσω έτρεχαν άλλα δυο αυτοκίνητα. Δεν το έχω καταθέσει στην Αστυνομία γιατί φοβάμαι».
Τα Λουτρά Μυρτιάς απέχουν ελάχιστα μέτρα από το σημείο που βρέθηκε νεκρή η Ειρήνη Λαγούδη. Άρα θα έπρεπε να βρίσκεται στην παράλια της Μυρτιάς το πολύ σε πέντε λεπτά. Στις τέσσερις το απόγευμα, όμως, το αυτοκίνητό της δεν ήταν στην παραλία, σύμφωνα με τις καταθέσεις δυο κυνηγών. Ποιοι ήταν στα δυο αυτοκίνητα που την ακολουθούσαν

eretikos.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget