Wednesday, January 3, 2018

Αυστραλία. Αυξάνονται οι γυναίκες που πληρώνουν άντρες συνοδούς για σεξ



ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ 
Υπάρχει μια σημαντική αναδυόμενη αγορά για τις γυναίκες που πληρώνουν για σεξουαλικές υπηρεσίες από τους άνδρες.
ISTOCKPHOTO / WRANGEL 

Γράφει για το ABC :JOHN SCOTT

Η ζήτηση για άνδρες συνοδούς από αποκλειστικά γυναικεία πελατεία αυξάνεται, ενώ το ένα τέταρτο των 516 ανδρών σεξουαλικών εργαζομένων της Αυστραλίας τροφοδοτεί σήμερα γυναίκες και ζευγάρια, σύμφωνα με έρευνα των ιστοτόπων σε 61 χώρες.
Ωστόσο, η Αυστραλία βρίσκεται πολύ πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πάνω από το 50% των 5.487 ανδρών συνοδών φροντίζουν γυναίκες και ζευγάρια, σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθησαν από ερευνητές του Κέντρου Ερευνών για εγκλήματα και δικαιοσύνη του QUT και του Ινστιτούτου Kirby στο Πανεπιστήμιο Νέων Νότια Ουαλία.
Η Ουγκάντα ​​και η Αργεντινή είναι οι μόνες άλλες χώρες που έχουν περισσότερους άνδρες συνοδούς που αναζητούν γυναίκες και ζευγάρια από ό, τι οι άνδρες πελάτες.
Και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία - το 80% - των εκτιμώμενων 42 εκατομμυρίων εργαζομένων στο σεξ σε όλο τον κόσμο είναι γυναίκες, δεν είναι πλέον δύσκολο να βρείτε άνδρες συνοδούς που να εξυπηρετούν τις γυναίκες.



Ενώ περισσότερο από το 57 τοις εκατό των αναγνωρισμένων ιστότοπων εξυπηρετούσε μόνο τους άνδρες πελάτες, το 11 τοις εκατό απευθύνονταν αποκλειστικά σε γυναίκες πελάτες και ένας παρόμοιος αριθμός χώρων ήταν για ζευγάρια, τα περισσότερα από τα αντίθετα φύλα.
Θεωρείται συνήθως ότι οι άντρες είναι η κύρια αγορά για άνδρες συνοδούς και ενώ είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες συνοδείες απευθύνονται σε άνδρες πελάτες, η έρευνα υποδεικνύει μια σημαντική αναδυόμενη αγορά για γυναίκες που πληρώνουν για σεξουαλικές υπηρεσίες από άνδρες.
Όπως αναμενόταν, η έρευνα διαπίστωσε ότι δύο φορές περισσότεροι άνδρες συνοδούς είχαν μόνο άνδρες πελάτες (72.106) έναντι των 32.948 συνοδοί για γυναίκες ή ζευγάρια.
Μια παρόμοια έρευνα που διεξήχθη το 2012 έδειξε ότι οι αριθμοί αρσενικών συνοδών στο διαδίκτυο σχεδόν διπλασιάστηκαν στην Αυστραλία τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ επηρεάζεται από τις οικονομικές συνθήκες και τη νομοθεσία και την επιβολή της.
Είναι ενδιαφέρον ότι οι γυναίκες αποκλειστικά γυναικείες υπηρεσίες αυξάνονται επίσης στη δημοτικότητα μεταξύ των φτωχών και μοναχικών επαγγελματιών γυναικών λόγω της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής ελευθερίας των γυναικών και της μεταβαλλόμενης στάσης απέναντι στο αρσενικό σώμα και την αρρενωπότητα.
Ωστόσο, με τις γυναίκες που αγωνίζονται για μεγαλύτερη ισότητα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στα εισοδήματα, της θέσης εργασίας και της σεξουαλικής ευχαρίστησης, υπάρχουν ενδείξεις ανάπτυξης σε αυτό το τμήμα της αγοράς.

Οι χρονολογικοί χώροι φτάνουν σε αναξιοποίητη πελατεία




Έχει προταθεί ότι η εμφάνιση νέων τεχνολογιών σε απευθείας σύνδεση χρονολόγησης και χώρων ραντεβού, η σεξουαλική εργασία θα καταστεί σε μεγάλο βαθμό περιττή. Ένα επιχείρημα είχε αυτό το αίτημα να ισοπεδωθεί, ειδικά σε μέρη όπου το σεξ εργασίας ήταν εξαιρετικά στιγματισμένο ή παράνομο.
Ένας αντιφατικός ισχυρισμός ήταν ότι οι νέες τεχνολογίες αύξησαν την ευαισθητοποίηση για την ανδρική εργασία σεξουαλικού περιεχομένου και προσέφεραν μεγαλύτερη πρόσβαση σε νέες αγορές σε διάφορες γεωγραφικές ζώνες, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών και των περιφερειακών περιοχών.
Το διαδίκτυο βοήθησε τη διάδοση πληροφοριών και ευαισθητοποίησης σχετικά με τις σεξουαλικές υπηρεσίες σε ένα ευρύτερο κοινό από ό, τι είχε επιτευχθεί στο παρελθόν μέσω έντυπων μέσων ενημέρωσης, όπως εφημερίδες ή περιοδικά ενηλίκων.
Το διαδίκτυο προσφέρει επίσης ένα βαθμό ιδιωτικότητας και ανωνυμίας για δυνητικούς πελάτες, γυναίκες και άνδρες. Δεν υπάρχει ανάγκη να "κρουαζιέρες" δρόμους ή πάρκα φημισμένα για τους άνδρες σεξουαλικούς χώρους εργασίας, διατρέχοντας τον κίνδυνο σύλληψης, βίας ή παρατήρησης από περαστικούς.
Από την εμφάνιση του κινητού τηλεφώνου και του παγκόσμιου ιστού, η συνοδεία έχει καταστεί ο κυρίαρχος τρόπος εργασίας σεξουαλικής εκμετάλλευσης για άνδρες, με πάνω από το 90% της αγοράς υπηρεσιών σε άνδρες σεξ που βασίζονται στο διαδίκτυο. Οι αριθμοί αυτοί όχι μόνο αμφισβητούν την ιδέα ότι η ζήτηση για σεξουαλική εργασία είναι αποκλειστικά αρσενική και παρέχει γυναίκες, αλλά και οι εικόνες της σεξουαλικής εργασίας ως επί το πλείστον βασίζονται στους δρόμους.
Στην καλύτερη περίπτωση, η εργασία στο δρόμο αντιπροσώπευε μόνο το 10% της συνολικής βιομηχανίας του σεξ, είτε πρόκειται για άνδρες είτε για γυναίκες.



Στην Αυστραλασία, η σεξουαλική εργασία θεωρείται πρωτίστως φαινόμενο που συνδέεται με μερικά προάστια της πόλης. Πολύ λίγοι ανδρικοί εργάτες σεξ στο Σίδνεϊ εξακολουθούν να εργάζονται διαβόητες τοποθεσίες, όπως το Τείχος στο Darlinghurst του Σίδνεϊ και ένας μικρότερος αριθμός εξακολουθούν να εργάζονται οίκους ανοχής.
Ορισμένοι παράγοντες έχουν επηρεάσει τον αριθμό των εργαζομένων στο δρόμο και όχι μόνο τις τεχνολογικές καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων κυρώσεων σε ορισμένα κράτη για δραστηριότητες που συνδέονται με την εργασία στο δρόμο και την εξυγίανση των προαστίων της πόλης.

Η «εμπειρία του φίλου» είναι μια κάρτα

Η έρευνα και άλλες έρευνες δείχνουν ότι στην Αυστραλία και αλλού, οι πελάτες είναι μια πολύ διαφορετική ομάδα και κατέχουν διάφορους λόγους για να επιλέξουν συναντήσεις σεξουαλικού επαγγέλματος, μερικές από τις οποίες μπορεί να μην σχετίζονται με το κόστος ή ακόμα και τη σεξουαλική ικανοποίηση.



Ένας μεγάλος αριθμός συνοδών που τροφοδοτούν τους άνδρες και τις γυναίκες υπογραμμίζουν την παροχή υπηρεσιών που δεν είναι αφύσικες, όπως η "συντροφικότητα" ή η "εμπειρία του φίλου", γεγονός που υποδηλώνει ότι το σεξ είναι μόνο μέρος της υπηρεσίας και ότι η οικειότητα είναι σημαντική. Πολλές σε απευθείας σύνδεση διαφημίσεις αναφέρουν ρομαντισμό και συμβουλές, ενώ προσωπική καθοδήγηση, θεραπεία μασάζ, ταξίδια, συντροφιά αναφέρονται επίσης. Το παιχνίδι ρόλων και η φαντασία είναι επίσης συχνά αναφερόμενες δραστηριότητες για άνδρες και γυναίκες πελάτες.
Η Maxine Dourochier, ανδρική σεξουαλική εργαζόμενη που έχει φροντίσει σε μια γυναίκα πελατεία από το 2011 με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά, λέει: "Πολλοί από τους πελάτες μας έρχονται να μας δουν (στην περίπτωσή μου, μερικές φορές ακόμη και με δάκρυα) γιατί εξηγούν ότι αγαπούν τον σύντροφό τους και θέλουν να παραμείνουν μαζί τους, αλλά ότι λείπουν κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν όπως κάνουν, είτε μας βλέπουν, έχουν μια υπόθεση ή διαλυθούν.
"Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη τρυφερότητα, κατανόηση, κάποιος να μιλήσει, κάποιο σεξ, περισσότερο σεξ, μερικές σεξουαλικές πράξεις ή απλώς διαφορετικότητα, καινοτομία, κάτι νέο.
"Ό, τι χρειάζονται, υπάρχουν μόνο δύο λύσεις: να το πάρουν ή να αφήσουν τον σύντροφό τους, οπότε σπάνια διαλύουμε σχέσεις, είμαστε, τις περισσότερες φορές, η κόλλα που τις συγκρατεί".
Συνεχίζει: "Μερικοί άνθρωποι φοβούνται την πρώτη τους εμπειρία ή θα ήθελαν να είναι τέλειοι. Μπορεί να μην θέλουν να κριθούν αρνητικά, η δεξιοτεχνία τους λείπει.
«Μπορεί να αισθάνονται την ανάγκη να αναλάβουν την ευθύνη και να μην το αφήσουν σε τύχη. Μπορεί να θέλουν να το πετύχουν και να προχωρήσουν, ελεύθεροι να επιλέξουν όποιον επιθυμούν ως συνεργάτης χωρίς πίεση».

Η αλλαγή της βιομηχανίας του σεξ ξεπερνά τις νομικές μεταρρυθμίσεις

Παρά τις αλλαγές στη βιομηχανία του σεξ, η νομική μεταρρύθμιση έχει σταματήσει στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Η σεξουαλική εργασία είναι νόμιμη σε περίπου 50 τοις εκατό των διεθνών δικαιοδοσιών.



Οι ιστορικές ανησυχίες γύρω από την σεξουαλική δουλειά, που βασίζονται στην ηθική άποψη ότι η εμπορευματοποίηση του φύλου είναι εξευτελιστική και καταστροφική, επιμένουν, όπως και η έννοια του σεξουαλικού έργου ως εγγενής θυματοποίηση για όσους πωλούν σεξ.
Υπήρξε επίσης μια τιμωρία μετατόπιση τις τελευταίες δύο δεκαετίες σε πολλές χώρες, ιδίως όταν η εμπορία ανθρώπων έχει εξομαλυνθεί με τη σεξουαλική εργασία.
Επί του παρόντος, μια σειρά σύνθετων νομοθετικών πράξεων λειτουργούν στα πλαίσια της αποποινικοποίησης (NSW), της αδειοδότησης (Victoria, QLD, NT), της ποινικοποίησης των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την εργασία σεξουαλικής εκμετάλλευσης (SA, WA) και την εγγραφή (ACT).
Η ποινικοποίηση έχει μολυνθεί από καταπατήσεις εργασίας, διαφθορά και εκμετάλλευση. Υπάρχει συζήτηση σχετικά με το εάν η ποινικοποίηση μπορεί να μειώσει τη συχνότητα της σεξουαλικής εργασίας. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι παραβιάσεις της εργασίας και άλλες εκμεταλλεύσεις κρύβονται σε οποιαδήποτε βιομηχανία αναγκάζεται υπό την ηγεσία της ποινικοποίησης.
Παρέχει επίσης ευκαιρίες για αστυνομία και εκμετάλλευση σεξουαλικών εργαζομένων από προπαγανδιστές ή διευθυντές ομοσπονδιών.
Η ποινικοποίηση υποστηρίζεται συχνά από όσους θεωρούν ότι η σεξουαλική εργασία αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία ή τη συνδέουν με την εγκληματικότητα. Αλλά οι εργαζόμενοι του σεξ μπορεί να απειλούνται από τις δημόσιες συμπεριφορές υπό τη μορφή ομοφοβικής ή μισογυνιστικής συμπεριφοράς.
Οι επικριτές της ποινικοποίησης ισχυρίζονται ότι ενώ οι κυρώσεις επιδιώκουν να προστατεύσουν τις γυναίκες από την εκμετάλλευση, στην πράξη εφαρμόζονται κατά κύριο λόγο σε εργαζόμενους σεξ και όχι σε πελάτες σεξουαλικής εργασίας.
Η νομιμοποίηση, η οποία περιλαμβάνει τη ρύθμιση του σεξουαλικού έργου από το κράτος μέσω της χορήγησης αδειών, δεν είναι επίσης χωρίς προβλήματα.



Η αδειοδότηση θεωρείται ότι αποκλείει ανεπιθύμητα στοιχεία από τη συμμετοχή της βιομηχανίας, αλλά μεγάλα ποσοστά της βιομηχανίας παραμένουν χωρίς άδεια και, ως εκ τούτου, ποινικοποιούνται. Σε ορισμένες χώρες αυτό οδήγησε σε αυξημένη αστυνομική επιτήρηση, αναγκαστικές αξιολογήσεις της υγείας, υψηλότερους φόρους και οικονομικές κυρώσεις για τους εργαζόμενους σεξ.
Σε αδειοδοτημένους πορνεία της Αυστραλίας, οι εργαζόμενοι δεν υπόκεινται σε κανονικά δικαιώματα εργασίας και υπόκεινται επίσης σε υποχρεωτικές υγειονομικές εξετάσεις και ελέγχους που δεν είναι χαρακτηριστικοί για άλλες βιομηχανίες.
Η αποποινικοποίηση υιοθετήθηκε μόνο σε δύο χώρες παγκοσμίως, όπως αυτές της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για μια πολιτική που υποστηρίζεται από τη Διεθνή Αμνηστία ως μια πραγματιστική προσέγγιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημόσιας υγείας.
Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση δεν υπάρχουν ειδικοί νόμοι για τους εργαζόμενους σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά υπόκεινται στους ίδιους κανονισμούς όπως και άλλοι άνθρωποι και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υπαγωγής τους στην προστασία του ποινικού δικαίου.

Η σεξουαλική εργασία πρέπει να αποποινικοποιηθεί

Οι έρευνες δείχνουν ότι η αποποινικοποίηση προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία, βελτιωμένες συνθήκες εργασίας, ασφάλεια και ευεξία, χωρίς να αυξάνεται ο όγκος της βιομηχανίας του σεξ.
Υπάρχουν, ωστόσο, ισχυρισμοί ότι η αποποινικοποίηση αυξάνει τον συνολικό όγκο της δραστηριότητας σεξουαλικής εργασίας και οδηγεί σε περισσότερη εμπορία και παιδική πορνεία. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτό συνέβη στη ΝΝΟ, όπου η σεξουαλική εργασία αποποινικοποιήθηκε το 1995.
Είναι καλύτερο να πλαισιωθούν οι έννοιες της εμπορίας ανθρώπων και της καταναγκαστικής πορνείας ως μορφές εκμετάλλευσης. Η εκμετάλλευση αντιμετωπίζεται από ποικίλες επαγγελματικές ομάδες, αλλά δεν είναι αποκλειστική για την σεξουαλική εργασία.
Όπως έδειξε η έρευνα στην Αυστραλία, οι εμπειρίες των εργαζομένων του σεξ και των πελατών είναι ποικίλες και οποιαδήποτε γενίκευση ή απλοϊκή πολιτική που ζητά την κατάργηση απαιτεί προσοχή.
Η δημιουργία μιας ανοικτής και διαφανούς βιομηχανίας σεξουαλικής εργασίας είναι πολύ πιθανό να μειώσει και ίσως να εξαλείψει το στίγμα, καθιστώντας το ασφαλέστερο περιβάλλον για τους εργαζόμενους σεξ και τους πελάτες να λειτουργούν εντός.
Ο John Scott είναι καθηγητής στη Σχολή Δικαιοσύνης, μέλος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Queensland. Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνάς του, που διεξήχθη με τον βοηθό καθηγητή Victor Minichiello, θα δημοσιευθούν ως κεφάλαιο βιβλίου για την Άνδρη Σεξουαλική Εργασία και Κοινωνία (τόμος ΙΙ), που θα κυκλοφορήσει το 2018.
Πηγή : ABC au.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget