Wednesday, January 10, 2018

Οι γαλλίδες ξεσπαθωσαν κατά της λεγόμενης "σεξουαλικής παρενόχλησης."

 
Η Catherine Deneuve λέει ότι το δικαίωμα ενός ανθρώπου να "πειράζει" τις γυναίκες είναι ένα ουσιαστικό μέρος της σεξουαλικής ελευθερίας.


REUTERS: ΣΤΈΦΑΝ ΜΑΈ
Η ηθοποιός Catherine Deneuve και άλλες 99 γαλλίδες γυναίκες έχουν καταγγείλει μια αντίδραση εναντίον των ανδρών μετά το σκάνδαλο Harvey Weinstein, λέγοντας ότι η #MeToo εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης ισοδυναμεί με "Πουριτανισμό" και τροφοδοτείται από ένα "μίσος κατά των ανθρώπων".
Μετά τις κατηγορίες εναντίον του Αμερικανού παραγωγού κινηματογράφων, εκατομμύρια γυναίκες έφτασαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να μοιραστούν τις ιστορίες τους για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση, χρησιμοποιώντας το #MeToo hastag παγκοσμίως ή #SquealOnYourPig (# balancetonporc) στη Γαλλία.


"Αυτή η παρόρμηση να στείλουμε άνδρες στο σφαγείο, αντί να βοηθήσουμε τις γυναίκες να είναι πιο αυτόνομες, βοηθά τους εχθρούς της σεξουαλικής ελευθερίας", ανέφεραν οι 100 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης τη 74χρονου Deneuve, μιαςαπό τα πιο διάσημα αστέρια της Γαλλίας από το Le Monde καθημερινά.
Το δικαίωμα του ανθρώπου να «πειράζει» μια γυναίκα ήταν ένα ουσιαστικό μέρος της σεξουαλικής ελευθερίας, ανέφεραν, περιγράφοντας την εκστρατεία ως «πουριτανισμό».
Η Marlene Schiappa, η γαλλίδα υπουργός που έχει επιφορτιστεί με την κατάργηση της βίας κατά των γυναικών, δήλωσε ότι το σκάνδαλο Weinstein ανάγκασε μια επανεξέταση της στάσης απέναντι στη σεξουαλική παρενόχληση στη Γαλλία, μια χώρα που χαίρει της αυτοπεποίθησής της ως γης περπλάνησης και ρομαντισμού.
Η κ. Schiappa ξεκίνησε εθνικές διαβουλεύσεις σχετικά με ένα νόμο που πρόκειται να συμπεριλάβει μέτρα για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στους δρόμους καθώς και την επέκταση του καθεστώτος παραγραφής για βιασμό ανηλίκων.
Στα τέλη Οκτωβρίου, οι διαδηλωτές στο Παρίσι διέκοψαν την έναρξη μιας αναδρομικής εκδήλωσης του έργου του Ρόμαλ Πόλανσκι μετά από νέους ισχυρισμούς βιασμού κατά του γαλλόφωνου σκηνοθέτη.


Αλλά για την Deneuve και τους άλλους υπογράφοντες της επιστολής, συμπεριλαμβανομένων συγγραφέων και δημοσιογράφων, αυτό πήγε πολύ μακριά.
"Αυτή η αυστηρή (online) δικαιοσύνη τιμωρεί τους άνδρες στις δουλειές τους, αναγκάζοντας τους άλλους να παραιτηθούν, όταν το μόνο που έκαναν ήταν να αγγίξουν ένα γόνατο, να προσπαθήσουν να κλέψουν ένα φιλί, να μιλάνε για« οικεία »θέματα σε ένα δείπνο εργασίας», έγραψαν.
"Εμείς υπερασπίζουμε το δικαίωμα να τρέμουμε, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική ελευθερία".
Reuters

No comments:

Post a Comment

wibiya widget