Monday, January 1, 2018

ABC ..Aυστραλία .Το Αφρικανικό έγκλημα συμμοριών «εκτός ελέγχου» στη Μελβούρνη

Από τον Μπραντ Ράιαν

Το έγκλημα των αφρικανών συμμοριών είναι "εκτός ελέγχου" σε μέρη της Βικτώριας και απαιτούνται αυστηρότεροι νόμοι περί καταδίκης, λέει ο ομοσπονδιακός υπουργός Greg Hunt, αλλά η αστυνομία επιμένει ότι βρίσκονται στην κορυφή του προβλήματος της εγκληματικότητας των νέων στη Μελβούρνη.
Ο κ. Hunt, ο οποίος εκπροσωπεί την έδρα του Flinders στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Μελβούρνης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ντάνιελ Άντριους ότι έριξε την μπάλα στη βία των συμμοριών και εμπόδισε την αστυνομία να αναλάβει ισχυρό ρόλο.
"Το έγκλημα των συμμοριών στη Βικτώρια είναι σαφώς εκτός ελέγχου. Γνωρίζουμε ότι το έγκλημα των αφρικανικών συμμοριών σε ορισμένες περιοχές είναι σαφώς εκτός ελέγχου", δήλωσε ο κ. Hunt σήμερα το πρωί.
"Η αποτυχία δεν είναι η αστυνομία, αλλά ο πρωθυπουργός."
Ο πρωθυπουργός Malcolm Turnbull δήλωσε ότι η κυβέρνηση «ανησυχεί πολύ για την αυξανόμενη βία συμμοριών και ανομία στη Βικτώρια», ιδιαίτερα στη Μελβούρνη.
Ο Φιλελεύθερος ηγέτης της Βικτώριας, Matthew Guy, θέλει να εισαγάγει την υποχρεωτική καταδίκη για τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα , συμπεριλαμβανομένων των εισβολών στο σπίτι, των ένοπλων ληστειών και των επιδεινώνων ατυχημάτων.
Η Εργατική Κυβέρνηση αντιτίθεται στην πολιτική και ισχυρίστηκε ότι την τελευταία φορά που το Φιλελεύθερο Κόμμα προσπάθησε να θεσπίσει υποχρεωτικούς νόμους καταδίκης, το σχέδιο εκδιώχθηκε από τα δικαστήρια.
Τα σχόλια των κκ. Hunt και Turnbull ακολουθούν αρκετά πρόσφατα εγκλήματα κατηγορημάτων που κατηγορούνται για ομάδες νεαρών αφρικανών, μεταξύ των οποίων είναι η κατάρρευση ενός ακινήτου Airbnb στο Werribee και η επανειλημμένη καταστροφή ενός κοινοτικού κέντρου στο Tarneit.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι τοίχοι ήταν χαραγμένοι με τα γράμματα "MTS", τα οποία θεωρείται ότι αποτελούν μια ομάδα με βάση τα δυτικά προάστια, "Menace to Society".
Μια πληθώρα ληστειακών αποθεμάτων κοσμημάτων το 2016 και το 2017 , πολλοί που πραγματοποιήθηκαν από ομάδες ανδρών που χαρακτηρίστηκαν ως αφρικανικές, οδήγησαν επίσης σε συζήτηση για το έγκλημα συμμοριών.
Η  Η Σουδανο Αυστραλή Nelly Yoa δήλωσε ότι η κριτική του Πρωθυπουργού για την βικτοριανή κυβέρνηση είναι έγκυρη.
"Η κρατική κυβέρνηση έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη αυτή τα τελευταία δύο χρόνια", είπε. "Τίποτα δεν έχει γίνει."
Είπε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της βίας στις αφρικανικές κοινότητες.
"Είναι ενοχλητικό για τον εαυτό μου ως άτομο του νοτίου Σουδάν", είπε.
"Ως Μελμπρουνιάν, πιστεύω ότι αρκεί αρκετό. Πρέπει να αναληφθεί δράση αντί να μιλάμε συνέχεια για αυτό."

Το πρόβλημα της "συμμορίας" της αστυνομίας αμφισβητεί

Οι μετανάστες από το Σουδάν υπερεκπροσωπούνται σε δεδομένα εγκλημάτων για αδικήματα όπως η σοβαρή επίθεση και η επιδείνωση της διάρρηξης - αλλά ευθύνονται για πολύ λιγότερα περιστατικά συνολικά από ό, τι οι παραβάτες που έχουν γεννηθεί στην Αυστραλία.
Τα στοιχεία του Οργανισμού Στατιστικής του Βικτωριανού Εγκλήματος για το έτος μέχρι τον Ιούνιο του 2017 δείχνουν ότι οι παραβάτες που έχουν γεννηθεί από το Σουδάν φέρονται ότι εμπλέκονται σε 98 επιβαρυντικές διαρρήξεις στο κράτος, σε σύγκριση με 540 παραβάτες που έχουν γεννηθεί στην Αυστραλία.
Για την ίδια περίοδο, 45 σοβαρές επιθέσεις υποτίθεται ότι διαπράχθηκαν από παραβάτες που έχουν γεννηθεί από το Σουδάν, σε σύγκριση με 1.462 παραβάτες που έχουν γεννηθεί στην Αυστραλία.
Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στο Σουδάν αποτελούν περίπου το 0,1% του πληθυσμού της Βικτώριας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Απογραφής.
Την περασμένη εβδομάδα, ο αναπληρωτής Επίτροπος της Βικτώριας Άντριου Κρίπτ δήλωσε ότι η Μελβούρνη δεν είχε πρόβλημα συμμορίας και παρότρυνε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην επισημαίνουν ομάδες νεαρών κακοποιών ως "συμμορίες".
"Δεν δέχομαι για ένα λεπτό ότι έχουμε συμμορίες", δήλωσε τότε ο αναπληρωτής Επίτροπος Crisp.
"Σας παροτρύνω [τα ΜΜΕ] να μην παίξουν στο εγώ αυτών των νέων, καλώντας τους μια συμμορία, επειδή δεν είναι συμμορία".
Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια της κυβέρνησης σήμερα, ο αναπληρωτής Επίτροπος κ. Crisp διατήρησε την αστυνομία της Βικτώρια ήταν "καλά και πραγματικά στην κορυφή" του εγκλήματος των νέων.
"Τα δεδομένα δείχνουν ... κλείνουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους και, ταυτόχρονα, εστιάζουμε σε μερικά από τα βασικά κοινωνικά ζητήματα", δήλωσε ο αναπληρωτής Επίτροπος Crisp.
Είπε ότι υπήρξε μετατόπιση της συμπεριφοράς στα δυτικά προάστια γύρω από το Tarneit μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στο νεανικό έγκλημα.
"Είμαι πολύ σίγουρος πού πηγαίνουμε και πώς αντιμετωπίζουμε το νεανικό έγκλημα σε αυτό το κράτος."
Ο αρχηγός της βικτοριανής κυβέρνησης Φίλιπ Νταλιδάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει τις οδηγίες και τις συμβουλές της από την Αστυνομία της Βικτώριας και όχι από τον Πρωθυπουργό.
"Σίγουρα δεν θα λάβουμε προτάσεις ή συμβουλές από έναν άνδρα που δεν μπορεί να βάλει ούτε ένα γιλέκο ζωής όταν βρισκόταν σε βάρκα στο λιμάνι του Σίδνεϊ ", δήλωσε ο κ. Δαλαδάκης.
"Έτσι, αν ο Malcolm Turnbull θέλει να παίξει παιχνίδια αντί να δουλέψει σε μια προσπάθεια συνεργασίας, τότε μπορεί να το κάνει και να μιλήσει στον εαυτό του."
Τα στοιχεία που δημοσίευσε το Δεκέμβριο η Υπηρεσία Στατιστικής του Εγκλήματος του Κράτους δείχνουν ότι το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας της Βικτώριας μειώθηκε κατά 6,2% το χρόνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου , κυρίως λόγω πτώσης κλοπής από αυτοκίνητα και επιβαρυντικών διαρρήξεων.
Αλλά οι σεξουαλικές επιθέσεις και οι ληστείες συνέχισαν να αυξάνονται

No comments:

Post a Comment

wibiya widget