Saturday, December 23, 2017

SBS.ΝεοςΑυστραλογεννημένος ιερέας στον Άγιο Γεώργιο Μελβουρνης


Αλλαγή σκυτάλης επήλθε την περασμένη Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, στον ναό του Αγίου Γεωργίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Καθήκοντα ιερατικώς προϊσταμένου ανέλαβε ο αυστραλογεννημένος π. Χαράλαμπος Μπέζος, διαδεχόμενος τον π. Ιωάννη Δάνγκαρη, ο οποίος υπηρέτησε στον ναό για πάνω από μισό αιώνα.
By
Themi Kallos- Θέμης Καλλός
  και το sbs Radio

Στην συναισθητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο νέος Ιερέας π. Χαράλαµπος συλλειτούργησε µε τον βοηθό Επίσκοπο Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο, ο οποίος τον καλωσόρισε στην κοινοτικό ναό και το εκκλησίασμα του Ναού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινότητας.
Στην πρώτη λειτουργία παρευρέθηκαν µέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας, τα οποία καλωσόρισαν τον π. Χαράλαµπο στον κοινοτικό ναό. 
Το Διοικητικό Συµβούλιο ευχαρίστησε επίσης και τον π. Δάνγκαρη, που απουσίαζε λόγω αδιαθεσίας, για την στενή συνεργασία του µε την Κοινότητα και την πολυετή διακονία του στον Άγιο Γεώργιο και άλλους κοινοτικούς ναούς.
Ο π. Χαράλαμπος γεννήθηκε το 1973 στη Μελβούρνη και σε ηλικία εφτά ετών ακολούθησε την οικογένειά του στην Ελλάδα. Ήταν ιερέας για 21 χρόνια στην Μητρόπολη Μονεμβασιάς και Σπάρτης.
Στην Αυστραλία επέστρεψε πριν ένα χρόνο με την οικογένειά του, διάστημα στο οποίο υπηρέτησε στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μόργουελ.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget