Saturday, December 30, 2017

Αυστραλοί καταλβανουν πλοίο με 400 εκ. Ναρκωτικά στη Μεση Ανατολή

Το βασιλικό αυστραλιανό ναυτικό καταλαμβάνει παράνομα ναρκωτικά αξuίας άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων στη Μέση Ανατολή

ABC.ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟ ΆΜΥΝΑΣ ANDREW GREENE 
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το HMAS Warramunga στο κατάστρωμα ενός πλοίου εμπορίας κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στην Αραβική Θάλασσα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ 
Η συνολική μεταφορά εκτιμάται ότι εκτιμάται περίπου στα 415 εκατομμύρια δολάρια.
ΠΑΡΈΧΕΤΑΙ: ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΆΜΥΝΑΣ

Ένα αυστραλιανό πολεμικό πλοίο που λειτουργεί στη Μέση Ανατολή έχει κατασχέσει φάρμακα που πιστεύεται ότι αξίζει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια μετά την παρακολούθηση και επιβίβαση σε τρία πλοία στην αραβική θάλασσα.
Κατά τη διάρκεια τριών ημερών λειτουργίας μετά τα Χριστούγεννα, τα μέλη του πληρώματος της HMAS Warramunga κατέλαβαν 69 κιλά ηρωίνης και οκτώ τόνους χασίς.
Το βασιλικό αυστραλιανό ναυτικό δήλωσε ότι ήταν η μεγαλύτερη ποσότητα χασίς που κατασχέθηκε από ένα αυστραλιανό πλοίο στις επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, με τη συνολική μεταφορά εκτιμώμενη να εκτιμηθεί γύρω στα 415 εκατομμύρια δολάρια.
Ο ανώτερος υπάλληλος της HMAS Warramunga Dugald Clelland δήλωσε ότι το Ναυτικό "μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τα πληρώματά μας για ελικόπτερα και επιβίβαση για να εντοπίσουν και να επιβιβαστούν σε τρία ύποπτα πλοία".
"Μια διεξοδική έρευνα από τα κόμματα επιβίβασης αποκάλυψε μια μεγάλη ποσότητα χασίς και ηρωίνης που προορίζονται για διανομή σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο διοικητής Clelland.
Τα παράνομα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν στο HMAS Warramunga και θα διατεθούν αργότερα στη θάλασσα.
Διοικητής των αυστραλιανών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, ο στρατηγός κ. John Frewen, δήλωσε ότι η επιχείρηση θα συμβάλει σε μια ασφαλέστερη περιοχή.
"Αυτές οι κατασχέσεις ναρκωτικών υποστηρίζουν τη μακροπρόθεσμη αποστολή της Αυστραλίας να εξασφαλίσει τη θαλάσσια ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή", ανέφερε.
"Η επιχείρηση αυτή θα επηρεάσει τη ροή ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο και τη χρήση χρημάτων από τα ναρκωτικά για τη χρηματοδότηση εξτρεμιστικών οργανώσεων".
Η ανάσυρση ήταν μέρος μιας κοινής επιχείρησης με τον καναδικό στρατό

No comments:

Post a Comment

wibiya widget