Monday, November 13, 2017

Γυναικα. ΠΕΡΙΟΔΟΣ.Ποιες είναι οι επαναχρησιμοποιούμενες επιλογές για τη διαχείριση της περιόδου σας;


ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ 
Επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα εμμήνου ρύσεως, όπως κύπελλα, χαράσσουν μια αγορά πέρα ​​από τις μητέρες της γης.
ISTOCKPHOTO / ANIKA SALSERA

ΓΝΏΜΗ Η ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ LAUREN ROSEWARNE, ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΎΡΝΗΣ

Η αγορά γυναικείας υγιεινής πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κυριαρχείται από δύο προϊόντα: μαξιλάρια και ταμπόν.
Οι περισσότερες γυναίκες θα χρησιμοποιούν ένα από τα δύο - ταμαξιλαράκια πιο συχνά - για λόγους όπως η ευκολία αγοράς, η άνεση, η άνεση, η διακριτική συσκευασία, η δυνατότητα χρήσης και, φυσικά, η διαφήμιση.
Τα μαξιλαράκια και τα ταμπόν, όμως, δεν είναι οι μόνες επιλογές.
Ενώ μπορείτε να απελευθερώσετε αιμορραγία στο ένα άκρο του φάσματος ή να καταπνίξετε την περίοδο στο άλλο, σε αυτό το άρθρο εστιάζω σε εκείνους από εμάς που εκλέγουν να διαχειριστούν τα 40-ish χιλιοστόλιτρα αίματος που χάνουμε κάθε μήνα.
Είτε λόγω ανησυχιών σχετικά με τομεγάλο femcare , την υγειονομική ταφή , το κόστος , τα τοξικά συστατικά ή το σύνδρομο τοξικού σοκ, ορισμένοι εμμηνόρροποι αναζητούν λύσεις έξω από το κιβώτιο Kotex.Αυτές είναι αυτές οι επιλογές.

Προσέγγιση απορρόφησης

Τα ταμπόν και τα μαξιλάρια δουλεύουν απορροφώντας το αίμα. Τα προϊόντα αυτά είναι κατά κανόνα ενιαία χρήση και στη συνέχεια απορρίπτονται και αντικαθίστανται με ένα νέο προϊόν.


Οι "κηλίδες" δεν ήταν πάντα ένας ακατέργαστος ευφημισμός για την εμμηνόρροια. αναφέρεται σε μια εποχή που χρησιμοποιήθηκε ύφασμα, αδειάστηκε και στη συνέχεια πλύθηκε και χρησιμοποιήθηκε και πάλι.
Ο πλούτος στη Δύση και η επιρροή της βιομηχανίας γυναικείας υγιεινής σήμαινε ότι σήμερα οι περισσότεροι από εμάς δεν θα εξετάσουν τις επιλογές επαναχρησιμοποίησης.
Αλλά τέτοια προϊόντα είναι άμεσα διαθέσιμα και επιδιώκουν να ξεπεράσουν πολλά από τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα αναλώσιμα.
Στην Αυστραλία, εταιρείες όπως τοHannahpad , το Paisley Pads και τοMense Sense πωλούν τα μαξιλάρια ύφασμα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.
Λιγότερο όπως τα κουρέλια των παλαιών επαναχρησιμοποιήσιμων μαξιλαριών μοιάζουν με τις εκδοχές των φτερωτών και μορφοποιημένων σούπερ μάρκετ - συχνά με καρφιά τύπου για να τους ασφαλίσουν στον καβάλο του εσώρουχου σας - και έχουν σχεδιαστεί για να πλένονται και να ξαναχρησιμοποιούνται.
Τέτοια μαξιλάρια διατίθενται στο εμπόριο σε οικολογικούς καταναλωτές, οι οποίοι δεν επιθυμούν να αγοράζουν νέα προϊόντα κάθε μήνα από μεγάλες εταιρείες που προτιμούν μη λευκασμένα υλικά, που εκτιμούν την άνεση των φυσικών υφασμάτων και που ενδεχομένως στρέφονται προς την ιδιοσυγκρασία.
Η Etsy είναι πολύ ευχαριστημένη να σας προσφέρει μια σειρά από εορταστικά σχέδια που περιλαμβάνουν Dirty Dancing ,μονόκερα , σμέουρα και σχεδόν οτιδήποτε άλλο.
Ομοίως, εάν θέλετε να σπάσετε τη ραπτομηχανή, μπορείτε να ράψετε τη δική σας . Πιέστε εκείνους που θέλουν να πλέξουν τα δικά τους μαξιλάρια .


Για όσους αναζητούν μεθόδους απορρόφησης χωρίς προσκέφαλα, καλωσορίστε στον κόσμο της εσωρούχων εμμηνορρυσίας.
Μάρκες όπως η Thinx και η Modibodi πωλούν απορροφητικά εσώρουχα που μπορούν να φορεθούν χωρίς πρόσθετη προστασία: Το Thinx, για παράδειγμα, ισχυρίζεται ότι μερικά από τα πλεκτά μπορούν να κρατήσουν μέχρι και δύο tampons αξίας αίματος.
Οι κριτικές σας προειδοποιούν ότι δεν θέλετε να είστε βαριές αιμορραγίες σε αυτά τα ενδύματα, αλλά αν είστε, μπορούν να χρησιμεύσουν ως αντίγραφα ασφαλείας εάν είστε επιρρεπείς σε αιμορραγία μέσω της άλλης προστασίας σας.
Αν τα εσωτερικά προϊόντα είναι η δική σας προτίμηση, ίσως τα επαναχρησιμοποιήσιμα ταμπόνια να είναι στο ραντάρ σας.
Λιγότερο κοινά από τα πλυσίματα που πλένονται, ωστόσο, τα φανελάκια - και τα κροσέ για εκείνα που δεν φιλοξενούν την ίδια σκωπία του εσωτερικού μαλλιού που κάνω -αφθονούν στην Etsy .
Για τον εχθρό μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας.


Τα σφουγγάρια της θάλασσας είναι επίσης προϊόν αυτής της κατηγορίας, αλλά η χρήση τους για απορρόφηση αίματος αναδεικνύεται ως μια θέση, αν και όχι μη αμφισβητούμενη μέθοδος (σκεφτείτε τις ανησυχίες για την αμμοβολή και την αποσάθρωση μέσα στον κόλπο).


Παρόλο που υπάρχουν λόγοι για τις τιμές και τον πλανήτη για την εξέταση των επαναχρησιμοποιήσιμων, υπάρχουν και ορισμένα αξιοσημείωτα μειονεκτήματα.
Για να επαναχρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος προϊόντος γυναικείας υγιεινής, πρέπει να το πλύνετε. Αν έχετε χρωματίσει ποτέ τα φύλλα σας, τα ρούχα σας ή το χαλί, θα γνωρίζετε καλά ότι το μαργαρίτα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.
Θα χρειαστεί επίσης να σκεφτείτε να μεταφέρετε τα μαξιλάρια ή τα ταμπόν που έχετε μολύνει στο αίμα, πριν τα μουσκεύετε, τα πλένετε και τα στεγνώνετε.
Τα μεγάλα μηνύματα σχετικά με την υγιεινή και τη διακριτική ευχέρεια της διαφήμισης συμβάλλουν στην εξήγηση της δυσανάλογης εξάρτησης από μαρκαδόρους και ταμπόν, αλλά η ευκολία είναι εξίσου ισχυρός παράγοντας.

Επιλογές συλλογής

Τα κύπελλα εμμηνόρροιας - μια επιλογή που διατίθεται όλο και περισσότερο σε τούβλα και σε κονίαμα και επίσης ένα απόσπασμα μιας αγοράς πέρα ​​από τις μητέρες της γης - είναι μια διαχείριση της εμμηνόρροιας που βασίζεται στη συλλογή του αίματος.
Μάρκες όπως Mooncup, Juju, Lunette και DivaCup προσφέρουν κύπελλα από σιλικόνη, καουτσούκ ή λάτεξ που εισάγονται στον κόλπο χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα και τηνευνοούμενη τεχνική δίπλωσης .


Μόλις φτάσουν στο εσωτερικό, ξεδιπλώνονται για να συλλέξουν αίμα και στη συνέχεια να αφαιρεθούν, να αδειάσουν και στη συνέχεια να πλυθούν (ή τουλάχιστον να σκουπιστούν) και να επανενταχθούν.
Ενώ δεν υπάρχουν προϊόντα εμβάπτισης ή στερέωσης στη γραμμή πλύσης, τα κύπελλα της εμμηνόρροιας έχουν μερικά από τα ίδια μειονεκτήματα με τα ταμπόν: ορισμένοι χρήστες αναφέρουν δύσκολα την τοποθέτησή τους. άλλοι είναι απρόθυμοι να έχουν τόσο πολλές επαφές.
Εξίσου, ενώ μπορεί να μην χρειαστεί να απολαύσετε το κύπελλο σας, σίγουρα θα πρέπει να το αποστειρώσετε στο τέλος κάθε κύκλου. (Για εκείνους που θέλουν να παραλείψουν αυτό το βήμα, το Softcups και το Flex προσφέρουν εκδόσεις μίας χρήσης).
Και αν επιλέγετε κύπελλα λόγω των πραγματικών αλλά συχνά υπερβολικών φόβων για το σύνδρομο τοξικού σοκ, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι παρθένα πριν από την περιπλάνηση με εισαγωγή.
Ορισμένοι εμμηνορρυσιακοί θα περάσουν 30 χρόνια χρησιμοποιώντας τα ίδια προϊόντα που είχαν εισαχθεί στο menarche. συνήθως, ανεξάρτητα από τη μητέρα, την αδελφή ή τον φίλο τους, τους παρέδωσε εκείνη τη στιγμή καταστροφή καβάλας.
Είμαστε επίσης, προφανώς, έναεμπορικό σήμα πιστό , κολλώντας με τα ονόματα που γνωρίζουμε.
Οι φόβοι διαρροής και οσμής που τρυπούσαν μέσα μας από τη νεολαία σήμαιναν ότι συνήθως χρειαζόμαστε έναν πολύ καλό λόγο για να αποκλίνουμε από τις μεθόδους που χρησιμοποιήσαμε με επιτυχία για να σταματήσουμε την κοκκινωπή παλίρροια.
Τούτου λεχθέντος, για μερικές γυναίκες, η οικονομία, το περιβάλλον και η αποφυγή των επιχειρήσεων που διευρύνουν συνεχώς μπορεί να αποδειχθεί ένας τέτοιος λόγος.
Η Lauren Rosewarne είναι ανώτερη λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.
Αρχικά δημοσιεύθηκε στο The Conversation

No comments:

Post a Comment

wibiya widget