Friday, November 3, 2017

Αυστραλία. Επιστήμονες απέδειξαν ότι δεν υπάρχει. .πραγματικοτήτα.

Physicists In Australia Have Proved That Reality Doesn't Exist


Ετοιμαστείτε να ανατινάξετε το μυαλό σας. Σύμφωνα  με ένα πείραμα που οδήγησε δύο φυσικούς στην Αυστραλία, να πουν  οτι η πραγματικότητα δεν υπάρχει. Ενεργοποιήστε, συντονίστε και αφήστε τον άνθρωπο, επειδή ο κόσμος, όπως γνωρίζετε, είναι παντού παράξενος, τουλάχιστον σε ένα κβαντικό επίπεδο.
Ο Andrew Truscott και ο Ρωμαίος Khakimov του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου χρησιμοποίησαν άτομα για να βάλουν ένα   πρακτικό σκέψης καθυστερημένης επιλογής του John Wheeler σε πρακτική χρήση. Τα πειράματα σκέψης του Wheeler ρωτούν, θεωρητικά, σε ποιο σημείο ένα αντικείμενο αποφασίζει να δράσει σαν ένα ή το άλλο πράγμα. Ο Truscott και η ομάδα του Khakimov χρησιμοποίησαν αυτό που υποτίθεται ότι είναι εξαιρετικά ακριβό και περίπλοκο επιστημονικό εξοπλισμό για να παγιδεύσουν ένα άτομο ατόμου ήλιου και στη συνέχεια να το ρίξουν μέσα από ένα ζεύγος ακτίνων λέιζερ που σχημάτιζαν ένα διάσπαρτο πλέγμα. 
Στη συνέχεια προστέθηκε ένα άλλο σύνολο λέιζερ σε τυχαία χρονικά διαστήματα για να ανασυνδυαστούν οι δέσμες, οι οποίες, σε κβαντικό επίπεδο, έκαναν να φαίνεται ότι το μόνο άτομο είχε ταξιδέψει δύο διαφορετικές διαδρομές κατά μήκος των δοκών. Όταν το δεύτερο σύνολο λέιζερ αφαιρέθηκε, το άτομο φαινόταν σαν να επέλεγε να πάει σε μία ακτίνα.

Είστε ακόμα μαζί μας; Το κεφάλι σου πονάει; Η κβαντική φυσική είναι γνωστό ότι το κάνει αυτό. Σύμφωνα με τον Truscott: 
"Εάν κάποιος επιλέξει να πιστεύει ότι το άτομο πραγματικά πήρε ένα συγκεκριμένο μονοπάτι ή μονοπάτια, τότε πρέπει να δεχτεί ότι μια μελλοντική μέτρηση επηρεάζει το παρελθόν του ατόμου. Τα άτομα δεν ταξίδευαν από το Α στο Β. Ήταν μόνο όταν μετρήθηκαν στο τέλος του ταξιδιού ότι η κυματοειδής ή σωματιδιακή συμπεριφορά τους τέθηκε σε ύπαρξη ».
Αντί του επιχειρήματος της κοινής λογικής ότι το άτομο είτε πήγε κάτω από ένα μονοπάτι είτε το άλλο ανεξάρτητα από το πού κατέληξε, η εξήγηση της κβαντικής φυσικής λέει διαφορετικά. 
Είτε παρατηρήσατε το άτομο που καταλήγει σε ένα μονοπάτι ή δύο, εξαρτάται μόνο από το πώς μετρήθηκε στο τέλος του μικρού μεγέθους και το είδος του απίθανου ταξιδιού, το οποίο κατά μία έννοια σημαίνει ότι η ίδια η πραγματικότητα δεν υπάρχει εκτός αν το παρατηρείτε.
Αν σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, αυτό το συγκεκριμένο πείραμα είναι εφικτό μόνο σε κβαντικό επίπεδο και θα ήταν σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί στην καθημερινή ζωή. Αλλά δείχνει επίσης ότι το ύφασμα του χώρου / του χρόνου είναι απολύτως παξιμάδι και σχεδόν καθόλου νόημα. Αλλά μην ανησυχείτε, η πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτως ή άλλως.   
Φυσική και αστρονομία 
  Για το πρωτότυπο πατήστε
http://science-andinfo.blogspot.gr/2017/10/physicists-in-australia-h

No comments:

Post a Comment

wibiya widget