Saturday, October 7, 2017

Τρίκαλα ."Ουσιαστική η επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού ”


Με ιδιαίτερα ουσιαστικά συμπεράσματα και αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γεωργίου Βασιλειάδη στα Τρίκαλα, στα πλαίσια της οποίας εγκαινιάστηκε το βιομηχανικό μουσείο του Μύλου Ματσόπουλου και πραγματοποιήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές συναντήσεις με φορείς του αθλητισμού της πόλης και του Νομού. 

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Αθλητισμού εκπροσώπησε την κυβέρνηση στα εγκαίνια του μουσείου, συμμετείχε σε σύσκεψη με πολλούς και σημαντικούς  φορείς του αθλητισμού   και  επισκέφτηκε τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το δημοτικό κολυμβητήριο, τα κλειστά γυμναστήρια, το δημοτικό στάδιο, το χώρο του βοηθητικού γηπέδου, το χώρο των ρίψεων, καθώς και τις εγκαταστάσεις στο αθλητικό πάρκο του Αγίου Γεωργίου.
Στα πλαίσια των  επισκέψεων διατυπώθηκαν σημαντικά αιτήματα από τους φορείς του αθλητισμού, στην κατεύθυνση της βελτίωσης και της ενίσχυσης των αθλητικών υποδομών του νομού, με στόχο την ανάπτυξη του αγωνιστικού και του μαζικού αθλητισμού.

Ως ιδιαίτερα κρίσιμες προτεραιότητες  οριοθετήθηκαν οι παρεμβάσεις στην ανακατασκευή του ταρτάν του δημοτικού σταδίου Τρικάλων, καθώς και η ενίσχυση του ρόλου του Πανεπιστημίου με την διεύρυνση των υποδομών του, σε ότι αφορά την δημιουργία   αγωνιστικής  αναρριχητικής  πίστας και την ολοκλήρωση του συνεδριακού χώρου.

Ταυτόχρονα, δέσμευση του Υπουργού αποτέλεσε η διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησης της πισίνας του αθλητικού πάρκου του Αγίου Γεωργίου για δραστηριότητες που αφορούν τον αγωνιστικό και τον μαζικό αθλητισμό, καθώς και η δυνατότητα θέρμανσης της κλειστής αίθουσας στίβου με φυσικό αέριο, ενώ εκφράστηκε η ικανοποίηση όλων και για την  ολοκλήρωση  της ανακαίνισης του δημοτικού κολυμβητηρίου Τρικάλων.

 Όπως τονίστηκε από όλους τους θεσμικούς φορείς, η διαρκής προσπάθεια για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του αγωνιστικού αθλητισμού, στην ανάπτυξη της μαζικής άθλησης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους τους πολίτες και ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει σημαντικότατο μοχλό οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για ολόκληρη  την περιοχή.

Αποτέλεσε κοινή δέσμευση, η συνεχής και σταθερή  συνεργασία όλων των αθλητικών φορέων, για την ποιοτική ανάπτυξη και προώθηση του αγωνιστικού και του μαζικού αθλητισμού, επικαιροποιώντας τις ανάγκες συνέχισης της μεγάλης αθλητικής παράδοσης των Τρικάλων.
Fatsimare.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget