Tuesday, August 8, 2017

Σχόλιο . Ο ...βόθρος του "σεβασμιώτατου"


Ετούτος ο «σεβασμιώτατος» άνοιξε το στόμα και βγήκε από μέσα του ο βόθρος.
http://efhmeris.blogspot.gr/2017/08/blog-post_44.html?m=1
 Όλοι οι εκλεγόμενοι από τον λαό, είναι κατ’ αυτόν, σάπιοι, άχρηστοι και κοπρίτες! (διαβάστε εδώ τι αναφώνησε http://www.vimaorthodoxias.gr/eipan/kozanis-pavlos-enas-vothros-einai-i-vouli-ton-ellinon-foto/). Μόνο αυτός είναι τίμιος, καλός και ικανός, που «εξελέγη» από ένα στενό κύκλο ομοίων του ως μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης (και πληρώνεται από το Δημόσιο –μην το ξεχνάμε!)
Πριν μερικές δεκαετίες, ένας άλλος ιερωμένος που κατείχε αυτή τη θέση, ο Μητροπολίτης Ιωακείμ (κατά κόσμον Απόστολος Ιωαννίδης) είχε το σθένος να στείλει την 1/8/1936 επιστολή διαμαρτυρίας στον βασιλιά και στην κυβέρνηση για παραμέληση της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό δεν άρεσε στον Μεταξά, που σαν προχθές (4/8/1936) κατήργησε τον κοινοβουλευτισμό και επέβαλε τη δικτατορία -όπως πιθανότατα επιθυμεί και ο κ.Παύλος- και μια από τις πρώτες του ενέργειες ήταν να τον εξορίσει στον Άθω.
Ο Μητροπολίτης Ιωακείμ ήταν από τους ελάχιστους ιερωμένους που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση και έμεινε ως φωτεινό παράδειγμα στην ιστορία μαζί με τον Ηλείας Αντώνιο και τον Ιωακείμ της Χίου.
Πιθανόν και ο σημερινός άρχων της ίδιας μητρόπολης να μείνει στην ιστορία, αλλά για άλλους λόγους. Ως ένα υπόδειγμα, δηλαδή, φωνασκούντος αρνητή των δημοκρατικών διαδικασιών και εν τέλει, ως θαυμαστής του «τιμώμενου» αυτές τις μέρες Ιωάννη Μεταξά!

Γιώργος Γούσιας
Θεσσαλονικη

No comments:

Post a Comment

wibiya widget