Thursday, August 17, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Εξω φρενών ο Αγοραστός με τον «εμπρηστή» Πατούλη


«Φωτιές» στον αυτοδιοικητικό θεσμό άναψε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με τις «εμπρηστικές» δηλώσεις του να στοχεύουν μεν κατά της κυβέρνησης, αλλά να αστοχούν και να πλήττουν την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκαλώντας την έκρηξη του προέδρου της ΕΝΠΕ, Κ. Αγοραστού, που προέρχεται μάλιστα από τον ίδιο πολιτικό χώρο με τον Γ. Πατούλη.
Αφορμή στάθηκε συγκεκριμένη αναφορά σε δήλωση του προέδρου του συνδικαλιστικού οργάνου των δημάρχων. Θέλοντας ο κ. Πατούλης να αποδώσει ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους δήμους και, βεβαίως, να εμφανίσει ένα προφίλ σκληρά αντιπολιτευόμενου πολιτικού, για την εξυπηρέτηση των προσωπικών του φιλοδοξιών, κατασκεύασε μια εικόνα σύμφωνα με την οποία «το κράτος και οι περιφέρειες διαχειρίζονται τα χρήματα των δήμων». Η οργισμένη απάντηση του προέδρου της Ενωσης Περιφερειών είναι χαρακτηριστική: «Πρόκειται για άνευ ιστορικού προηγουμένου παραποίηση της πραγματικότητας αλλά και πρωτοφανές θεσμικό ατόπημα», δήλωσε ο κ. Αγοραστός κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τη δήλωση Πατούλη. «Είναι δυνατόν δήμαρχος για 11 συναπτά χρόνια και επί τριετία πρόεδρος της ΚΕΔΕ να δηλώνει ότι τα χρήματα των 325 δήμων δεν τα χειρίζονται οι εκλεγμένες δημοτικές αρχές; Συνειδητοποιεί άραγε τι λέει; Συνειδητοποιεί ότι κινούμενος μονότονα με βάση το μοτίβο “πάντα φταίει κάποιος άλλος” δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες ούτε στη χώρα μας ούτε στην Αυτοδιοίκηση ούτε στην κοινωνία;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πατούλης στρέφεται αδιακρίτως εναντίον διαφορετικών από τους δήμους βαθμών διοίκησης, με τη λογική τού «για όλα φταίνε οι άλλοι». Εν προκειμένω, επιχείρησε να ταυτίσει συνολικά την περιφερειακή αυτοδιοίκηση με την κυβέρνηση. Ανταπαντώντας, μάλιστα, στον κ. Αγοραστό, παρότι ως προς το επίδικο... πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, δεν δίστασε να τον κατηγορήσει ότι με τις δηλώσεις του «ρίχνει νερό στον μύλο της κυβέρνησης». Αφού δεν συμφωνεί η πραγματικότητα με τον κ. Πατούλη, τόσο το χειρότερο για όποιον την αποκαθιστά..
efsyn.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget