Tuesday, July 4, 2017

ΕΥΡΩΠΗ. Οι απόντες "γελοίοι" ευρωβουλευτές και τα νεύρα του Γιούνκερ

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η "έκρηξη" του Γιούνκερ για τους ευρωβουλευτές που απουσίαζαν από την Ευρωβουλή. Τι του απάντησε ο Ταγιάνι
«Λήξαν» θεωρήθηκε το περιστατικό έντασης μέσα στην Ευρωβουλή στο Στρασβούργο, όταν ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποκάλεσε τους ευρωβουλευτές που δεν παρευρίσκονταν στην Ολομέλεια «γελοίους».
AdTech Ad

Έντονη ήταν η απάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος κάλεσε τον Πρόεδρο Γιούνκερ να μην χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς για τους βουλευτές. «Η Ευρωβουλή ελέγχει την Κομισιόν και όχι το αντίστροφο», είπε ο Ταγιάνι, για να λάβει την απάντηση του Γιούνκερ ότι «ναι, αλλά οι ευρωβουλευτές δεν είναι εδώ για να την ελέγξουν!». Ηταν η συζήτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την αποτίμηση, τον απολογισμό της Προεδρίας της Μάλτας στο “τιμόνι” της ΕΕ. Από τους 700 ευρωβουλευτές μόνο 30 ήταν παρόντες, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Γιούνκερ ευχαρίστησε τους παρόντες και εγκάλεσε όλους όσοι δεν κάνουν την δουλειά τους. “Είναι γελοίοι και εγώ δεν θα ξανάρθω σε τέτοια συνεδρίαση”, εννοώντας ότι ο ίδιος χρειάστηκε να ταξιδέψει από τις Βρυξέλλες προκειμένου να παρευρεθεί στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Ομως οι λέξεις που χρησιμοποίησε «γελοίοι» προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου του Σώματος, που με τη σειρά του ήταν αρκετά επιθετικός. Η συζήτηση έληξε και στο twitter, πολλά ήταν τα σχόλια που υποστήριζαν τη μία ή την άλλη πλευρά.
Οπως έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο υπεύθυνος Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου, μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις το περιστατικό μεταξύ Ταγιάνι και Γιούνκερ θεωρήθηκε λήξαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πρόεδρος της Κομισιόν φάνηκε να “παίρνει πίσω” τις βαριές του λέξεις. Δεν ξέρει κανείς αν θα κάνει πράξη την απειλή του ότι δεν θα παρευρεθεί ξανά σε παρόμοια συνεδρίαση.
news247.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget