Friday, June 16, 2017

700.000 βλαχόφωνοι Έλληνες των Σκοπίων αναζητούν την Ελληνική ιθαγένεια


ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Από τα ελληνικά δημόσια ταμεία έχουν εκταμιευθεί εδώ και χρόνια τεράστια ποσά για να βοηθηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες ομογενείς που ζουν επι αιώνες στην περιοχή των Σκοπίων.




Η βοήθεια όμως ποτέ δεν ήταν ούτε ουσιαστική, ούτε ικανή να στηρίξει την ομογένεια, η οποία διώκεται με όλους τους πιθανούς τρόπους.

Και τούτο γιατί τρωκτικά, κάθε λογής είτε εμπόδιζαν, είτε ιδιοποιήθηκαν μέρος της οφειλόμενης βοήθειας και άνθρωποι που με αυταπάρνηση έδιναν αγώνες για την προστασία των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ομογένειας, έχασαν και τη ζωή τους αβοήθητοι από το μητρικό κέντρο.

Σήμερα το κρατίδιο των Σκοπίων, το οποίο με αφροσύνη και εκδικητικότητα προς την Ελλάδα στήθηκε σε πήλινα πόδια καταρρέει και εμφανίζεται η ετοιμότητα της Βουλγαρίας, όχι μόνο να προστατεύσει την δική της μικρή ομογένεια, αλλά και να εμφανίζεται ως προστάτιδα γενικά της χριστιανικής πλειοψηφίας, καθώς η Ελλάδα ομφαλοσκοπεί ψάχνοντας μεταξύ άλλων και σε ποιούς φορολογικούς παραδείσους κατέληξαν τα ποσά που προορίζονταν για την προστασία της ομογένειας.



Τον αιματοβαμμένο αυτό φάκελο ανοίγουμε με τέσσερις συνεχείς εκπομπές από την τηλεοπτική μας συχνότητα, της ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόρασης και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με τον Στέργιο Καλογήρο και την Άννα Τσίμου στις 21:00, ελπίζοντας ότι οι γνωρίζοντες τα προβλήματα προσκεκλημένοι και τα ντοκουμέντα που θα αποκαλύψουμε, θα αφυπνίσουν το μητρικό κέντρο στην κρίσιμη αυτή ώρα για 700.000 δικές μας ψυχές.



Η εκπομπή αναμεταδίδεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΡΗΤΗ TV1 για την Κρήτη, ΝΕΤ για την Πελοπόννησο, Smile+ για τη Θεσσαλία, Smile για τη Θράκη και ATTICA για την Αττική.



Διαβάστε την επιστολή πρός τους πολιτικούς αρχηγούς που έστειλε ο δημοσιογράφος κ. Στέργιος Καλόγηρος, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, μεταφέροντας την αγωνία του για τους βλαχόφωνους Έλληνες που βρίσκονται στα Σκόπια και αναζητούν την Ελληνική ιθαγένεια:


ΑΚΡΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΝ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ 
Αθήνα, 2 Μαΐου 2017

Προς: 
Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας 
Καθηγητή, κ. Προκόπη ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Κοινοποίηση:

Α) κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό, Πρόεδρο του Πολ. Κόμματος «ΣΥ.ΡΙΖ.Α»
Β) κ. Νίκο Κοτζιά, Υπουργό Εξωτερικών
Γ) κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρο του Πολιτικού Κόμματος «Νέα Δημοκρατία»
Δ) κ. Νίκο Μιχαλολιάκο, Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή»
Ε) κα Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρο του Πολ. Κόμματος «Δημοκρατική Συμπαράταξη»
ΣΤ) κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα του Πολιτικού Κόμματος «Κ.Κ.Ε.»
Ζ) κ. Σταύρο Θεοδωράκη, Πρόεδρο του Πολιτικού Κόμματος «Το Ποτάμι»
Η) κ. Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο του Πολιτικού Κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»
Θ) κ. Βασίλη Λεβέντη, Πρόεδρο του Πολιτικού Κόμματος «Ένωση Κεντρώων» 
Ι) κ. Νίκο Νικολόπουλο, Πρόεδρο του «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος»

No comments:

Post a Comment

wibiya widget