Friday, June 23, 2017

ΕΛΛΑΣ. Τραγωδία στον Σχινιά: Eπεσε ψεκαστικό ελικόπτερο - Δύο νεκροί

Σώος ένας φοιτητής που επέβαινε στο ελικόπτερο και είχε ζητήσει από τον χειριστή να τον κάνει μία βόλτα - Μαζί τους είχε επιβιβαστεί και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου

Τραγωδία το πρωί στον υγροβιότοπο του Σχινιά. Ψεκαστικό ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας κατέπεσε στην περιοχή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα τρία άτομα πλήρωμα, ο ένας απεγκλωβίστηκε αμέσως, ενώ οι άλλοι δύο απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους λίγη ώρα μετά τις 10 το πρωί. Το ΕΚΑΒ που τους παρέλαβε διαπίστωσε ότι είναι νεκροί. 

Το ελικόπτερο συμμετείχε σε πρόγραμμα ψεκασμών της αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Στο protothema.gr μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου και εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τελείωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε, και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν στη δύσκολη επιχείρηση λόγω τους βαλτώδους σημείου.

DEITE AKOMA
Η πτώση του ελικοπτέρου στον Σχοινιά μεταδιδόταν live στο Facebook: Δείτε το βίντεο-σοκ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget