Thursday, June 29, 2017

Περισσότερα για τον Στέλιο Βάσκο από Τρίκαλα

Θερμή υποδοχή του Στέλιου Βάσκου από τους Τρικαλινούς


Στέλιος Βάσκος: εγχείρημα ζωής, μήνυμα ελπίδας, προσωπικό στοίχημα. Ο Τρικαλινός ποδηλάτης της ΑΕΚ Στέλιος Βάσκος κι επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής, ο άνθρωπος που μετέδωσε την ποδηλατική φλόγα στην Τρικαλινή κοινωνία, τα κατάφερε για άλλη μία φορά. Έθεσε τον εαυτό του σε μία ακόμη δοκιμασία και γύρισε νικητής. Κατάφερε να κάνει το αδύνατο δυνατό και να μας κάνει υπερήφανους για άλλη μία φορά. Ο γύρος της Ευρώπης με το ποδήλατο φαντάζει για όλους μας αδύνατος. Για τον Στέλιο Βάσκο, τον Τρικαλινό υπεραθλητή, είναι δυνατός και το απέδειξε διανύοντας με το ποδήλατό του περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα, σε 22 μέρες, με αμείλικτο αντίπαλο το χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες…
Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι Τρικαλινοί στον Στέλιο Βάσκο θερμή και μεγάλη σε όγκο. Ποδηλάτες, φίλοι κι απλοί πολίτες βγήκαν από τα όρια του Νομού σχηματίζοντας κομβόι μέχρι το Δημαρχείο.
Έξω από το Δημαρχείο είχε στηθεί φιέστα από το Δήμο Τρικκαίων κι εκεί τον περίμεναν εκατοντάδες Τρικαλινοί, εκπρόσωποι της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου Τρικκαίων, δεκάδων άλλων φορέων, αλλά και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΑΡΩΓΗ», ως μία ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης του προσπάθειας και ηθικής στήριξης. Παρόντες και δεκάδες δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα που βρίσκονται στην πόλη των Τρικάλων για το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΑΔΥΘ που πραγματοποιείται στην πόλη.
Ο ίδιος ο Στέλιος εξαιρετικά συγκινημένος, εμφανώς καταπονημένος από την υπερπροσπάθεια, αλλά με αστείρευτο ψυχικό σθένος έφτασε πίσω στο σπίτι του γερός και δυνατός, διαψεύδοντας όσους ήθελαν να μην επιτυγχάνει τον νέο του άθλο: να κάνει το γύρο της Ευρώπης με το ποδήλατό του. Πάλεψε ενάντια στις πιθανότητες και κέρδισε το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του. Στα 64 χρόνια του κλείνει μεγαλειωδώς κι έχοντας το κεφάλι ψηλά «μία καριέρα 48 ετών με ελπιδοφόρα μηνύματα» όπως είπε ο ίδιος.
Μπορεί η κόπωση να ήταν τέτοια ώστε να μην του επέτρεψε πανηγυρισμούς όμως δεν το έβαλε κάτω. Στάθηκε μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος κι απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους τον στήριξαν. Αμέσως μετά έφυγε για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.
Μπράβο Στέλιο μας έκανες υπερήφανους.
Trikaladay.gr
Οι χορηγοί στην προσπάθεια του Στέλιου Βάσκου είναι οι ακόλουθοι:
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Δήμος Τρικκαίων
Μπισκότα ΒΙΟΛΑΝΤΑ
ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ BarRouge
Portioli espressee A.E.
ΆΝΕΣΙΣ Home
Εργοστάσιο γάλακτος Τρίκκη
Φάστ Φουντ Γυρομάνια
Πρατήρ. Υγρών Καυσίμων SHEL Σούλης
Ορθοπεδικά Σιμορέλης Βασίλης
Κουφώματα αλουμινίου Γρατσάνης
Κέντρο Ελαστικών-Ζαντών Σταυράκης
Κάβα «Τσίνας»
Πρατήριο υγρών καυσίμων Αγορίτσας
Pet shop Φάρμα
YAMAHA Νούλας
Καρατζάς Protect
Κηροπλαστείο Μιχάλης Παναγιώτου
Ζαχαροπλαστείο Τριζώνης
Φαστ Φουντ ΦΑΝ
Επιδιορθώσεις υποδημάτων Τσιακούμης
Μπέσιος WOOD
Κρεοπωλείο Μαλικιώσης
Βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος
Ασφάλειες Νταούλας
Πατούκας «Τζάμια»
Σιάτρας
Υαλοπωλείο Λώλης
Φύσης Έργον: Καμπαγιάννη Άρη
Νέο-ιαπωνική Χριστάκος
Bike Flow (ποδήλατα)
Μίνι μάρκετ Κωτούλας
Υπολογιστές Λευτέρης
Αρτοποιείο- Ελένη Παναγιώτου
Σούπερ Μάρκετ LIDL
Πετρογκάζ Πουλιανίτης
Κοτόπουλα Τζώρτζης
Μητρονάσιος Περικλής (αψίδα)
Καλύβας-Σέρβις οχημάτων
Κωτούλας – Οικοδομικά υλικά
Ταβέρνα Ωραία Θέα

No comments:

Post a Comment

wibiya widget