Monday, June 26, 2017

Τρίκαλα-Με το παλιό δεν γίνεται… καινούργιο κ. Μητσοτάκη


Του Χρήστου Κοντού*
Τώρα που ο κουρνιαχτός από τα ποδοβολητά των παρατρεχάμενων καταλάγιασε, τώρα που με δεύτερη ματιά μπορεί κανείς να δει την χθεσινή επίσκεψη Μητσοτάκη στα Τρίκαλα, τώρα η απογοήτευση γίνεται πιο μεγάλη.
Αλήθεια ποιος ο σκοπός της επίσκεψης; Να παρευρεθεί στο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων επειδή το έκανε και ο πατέρας του πριν 32 χρόνια;
Θα μπορούσε να είναι μόνο αυτό και δεν είναι κακό αφού βρέθηκε στη Θεσσαλία. Όμως όλος αυτός ο ντόρος, το ποδοπάτημα, οι παρατρεχάμενοι που μέχρι πριν ένα χρόνο τον έβριζαν και χθες κοψομεσιάστηκαν στις υποκλίσεις, τι χρειαζόταν;
Αυτό είναι το διαφορετικό που πρεσβεύει; Σίγουρα όχι, για όσους τον ξέρουν από κοντά.
Αυτό που θα περίμενε κανείς από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και «αυριανό πρωθυπουργό» όπως τον αποκάλεσε ο Μαράβας, στην πρώτη του επίσκεψη στο νομό Τρικάλων, είναι μια ευρεία σύσκεψη παραγόντων του τόπου όπου θα άκουγε ο ίδιος και θα μάθαινε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές τάξεις. Εξάλλου αυτές διατείνεται και ο ίδιος ότι πρεσβεύει. Θα μπορούσε επίσης μόνο με την προσωπική του φρουρά (για να μην πω μόνος του), χωρίς κάμερες, χωρίς να το ξέρει κανείς, να γυρίσει τα χωριά της Θεσσαλίας και να μάθει από τους ίδιους τους κατοίκους (όχι αυτούς που του στήνουν μπροστά του), πως διαβιούν. Να ρωτήσει τι γνώμη έχουνε για τους πολιτικούς του νομού του, ποιοι είναι λαμόγια και ποιοι βολεύονται μόνο με την καρεκλίτσα, για να ξέρει ποιον θα έχει στο επόμενο ψηφοδέλτιο.
Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος έδειξε (άσχετα αν συμφωνεί κανείς ή όχι μαζί του), πως θέλει να αλλάξει τα πράγματα, μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα από το ίδιο του το κόμμα. Φιέστες παλαιοκομματικού τύπου σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα, δεν έχουν καμιά θέση στο σήμερα και πολύ περισσότερο στο αύριο.
Αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο στον κάθε απλό Έλληνα πολίτη που ματώνει να μείνει όρθιος σε αυτή τη χώρα και καλό θα είναι, ότι παλιό θυμίζει το έγκλημα που έχει συντελεστεί για να φτάσουμε εδώ, να το πετάξει τώρα, αλλιώς θα είναι μια από τα ίδια.
Υ.Γ. 1: Ευτυχώς κάποιοι τα παρακολούθησαν όλα αυτά εξ αποστάσεως, κάνοντας τη διαφορά
Υ.Γ.2: Δυστυχώς το ίδιο άρχισε να συμβαίνει και με τις επισκέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε περπατούσαν απαρατήρητοι στο πλήθος.
*Ο Χρήστος Κοντός είναι εκδότης της Δευτεριάτικης εβδομαδιαίας Τρικάλων ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget