Sunday, June 18, 2017

ΦΡΙΚΗ.«Κόλαση» φωτιάς με 62 νεκρούς στην Πορτογαλία


Τραγικός είναι ο απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς που κατακαίει εδώ και σχεδόν 24 ώρες την περιοχή Πεδρογκάο Γκράντε, στη Λεϊρία. Πρόκειται για την χειρότερη φωτιά στην ιστορία της Πορτογαλίας, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 62 νεκροί μέχρι στιγμής.
Ωστόσο, οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100. Η φωτιά άλλωστε κατακαίει ακόμα και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες 600 πυροσβεστών, δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και παιδιά. Το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα είναι ο 4χρονος Ροντρίγκο Ροζάριο. Η γιαγιά του είπε στην κρατική τηλεόραση ότι το πτώμα του μικρού παιδιού βρέθηκε δίπλα στο αυτοκίνητο του θείου του. Οι γονείς του έλειπαν στο ταξίδι του μέλιτος και εκεί έμαθαν για τον θάνατο του άτυχου αγοριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη τρία παιδιά, ηλικίας από 3 έως 6 ετών, είναι μεταξύ των νεκρών.
Δεκάδες οδηγοί κάηκαν ζωντανοί μέσα στα αυτοκίνητά τους.
Οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 59, με πολλούς εξ αυτών να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και πυροσβέστες. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δύο πυροσβέστες αγνοούνται και άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η φωτιά ξέσπασε το Σάββατο στην κοινότητα Πεδρογκάο Γκράντε της περιοχής Λεϊρία. Τα περισσότερα θύματα παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, και απανθρακώθηκαν.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget