Tuesday, June 27, 2017

Ελλάδα: Στη φυλακή 52χρονος δάσκαλος για ασέλγεια σε βάρος 13χρονης


Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών σε  έναν 52χρονο δάσκαλο που κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια και αποπλάνηση 13χρονης μαθήτριας, στις Σέρρες.
Η δευτεροβάθμια απόφαση ελήφθη ομόφωνα και ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του "προτέρου έντιμου βίου".
Σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί κατά πλειοψηφία  (5-2) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, κρίνοντας ότι έσφαλαν ο δικαστής και οι ένορκοι  που ψήφισαν υπέρ της αθώωσης, καθώς οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν θεωρήθηκαν βάσιμοι. Τελικά η υπόθεση εκδικάστηκε εκ νέου στο ΜΟΕ.
Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισε με τις κατηγορίες της  "κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ' εξακολούθηση" και της "αποπλάνησης παιδιού νεότερου των 15 ετών κατ' εξακολούθηση". Στην  απολογία  του, ο 52χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών,  αρνήθηκε ότι υπήρχε σεξουαλική σχέση μεταξύ τους και ισχυρίστηκε ότι όλα ήταν στην φαντασία της μαθήτριας του.
Η παθούσα, σύμφωνα με κατάθεση που είχε δώσει στην αστυνομία και αναγνώστηκε στο δικαστήριο, ανέφερε ότι διατηρούσε ολοκληρωμένη σχέση με το δάσκαλο και υποδιευθυντή του δημοτικού σχολείου Σερρών όπου φοιτούσε.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: Οι ερωτικές επαφές πραγματοποιήθηκαν, από το 2011 έως το 2014, όταν το κορίτσι πήγαινε στην Ε' και ΣΤ' τάξη δημοτικού καθώς και στην 1η τάξη του Γυμνασίου. Κάποια στιγμή, η μαθήτρια το εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία ενώ εντοπίστηκαν ύποπτα μηνύματα, μέσω τηλεφώνου και facebook.
voria.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget