Thursday, June 29, 2017

Βατικανό. Σκάνδαλο μεγατόνων- κατηγορείται για 4.444 βιασμούς. Η αστυνομία της Αυστραλίας καλεί σε δίκη καρδινάλιο το Νο3 του Πάπα

Δεν χάριζαν πιτσιρικά για πιτσιρικά οι άγιοι χριστιανοί πατέρες στην Αυστραλία  ενω πληροφορίες  μιλούν για νούμερα βιασμών 4.444 παιδιών . Όλα αυτα ξαναήρθαν σημερα στην επιφάνεια με το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε ,όπου η Αυστραλιανή δικαιοσύνη καλε'ι  σε δίκη το δεξι χέρι του πάπα  με κατηγορίες βιασμου παιδιών.

Ο Τζορτζ Πελ είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχους του Βατικανού που εμπλέκεται στο σκάνδαλο βιασμού παιδιών που ταλανίζει για χρόνια τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Την αποχώρησή του με «άδεια» από το Βατικανό με τη σύμφωνη γνώμη του Πάπα Φραγκίσκου ανακοίνωσε ο Αυστραλός Καρδινάλιος Τζορτζ Πελ λίγες ώρες μετά την απαγγελία βαρύτατων κατηγοριών για βιασμό κατά συρροή που του απηύθυνε η αστυνομία της Αυστραλίας.

Λίγες ώρες μετά τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του, ο Αυστραλός Καρδινάλιος Πελ δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από το Βατικανό για να μεταβεί στην πατρίδα του προκειμένου να καθαρίσει το όνομά του.

«Ανυπομονώ τελικά να δικαστώ», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Βατικανό επιμένοντας ότι στόχος του είναι να «καθαρίσει το όνομά του».

«Είμαι αθώος. Οι κατηγορίες αυτές είναι ψευδείς. Η ιδέα της σεξουαλικής κακοποίησης είναι αποτρόπαια για μένα» πρόσθεσε ο Αυστραλός Καρδινάλιος.

Έκανε λόγο, επίσης, για «αδυσώπητη δολοφονία χαρακτήρων» κατά τη διάρκεια διετής έρευνας, αποσπάσματα της οποίας είχαν συχνά διαρρεύσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Έχω φροντίσει να ενημερώνω συνεχώς τον Πάπα Φραγκίσκο στη διάρκεια αυτών των ετών και του έχω μιλήσει επανειλημμένως για το θέμα την τελευταία εβδομάδα. Όλο αυτό το διάστημα είμαι απολύτως συνεπής και σαφής απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς αυτούς. Οι πληροφορίες αυτές που αφορούν τις κατηγορίες που με βαραίνουν ενισχύουν την αποφασιστικότητά μου και με βάση τις διαδικασίες του δικαστηρίου, μου προσφέρεται τώρα η ευκαιρία να καθαρίσω το όνομά μου και να επιστρέψω στην εργασία μου» πρόσθεσε ο Πελ

Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ
Ο 76χρονος Πελ  ήταν ιερέας στην επαρχιακή πόλη Μπαλαράτ της Βικτόρια  όταν διορίσθηκε αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης και από το 2014 ζει στο Βατικανό.
 « Ο καρδινάλιος Πελ αντιμετωπίζει πολλαπλές  κατηγορίες σε σχέση με ένα ιστορικό σεξουαλικών αδικημάτων» ανακοίνωσε  ο επικεφαλής της αστυνομίας  της πολιτείας Βικτόρια , Πάτον, σε συνέντευξη τύπου στη Μελβούρνη. Υπάρχουν πολλοί ενάγοντες σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες, πρόσθεσε.
Ο Πελ διατάχθηκε να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου χωρίς ο εκπρόσωπος της αστυνομίας να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το κατηγορητήριο.
Ο ίδιος στην πρώτη δήλωσή του 90 λεπτά μετά την  ανακοίνωση της αστυνομίας δεσμεύθηκε ότι θα επιστρέψει στην Αυστραλία  το συντομότερο δυνατόν για να καθαρίσει το όνομα του.
Επτά στους εκατό αυστραλούς καθολικούς ιερείς έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών στο διάστημα από το 1950 έως το 2010 χωρίς οι υποψίες να καταλήξουν σε έρευνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Βασιλική Επιτροπή που ερευνά το ζήτημα της παιδεραστείας στην Εκκλησία.
Αυτή η βασιλική ερευνητική επιτροπή ενδιαφέρεται από το 2013 για τις θεσμικές απαντήσεις που δόθηκαν στις κατηγορίες για παιδεραστεία. Συγκέντρωσε συγκλονιστικές μαρτυρίες από πολλά θύματα και έπειτα από τέσσερα χρόνια ερευνών, η δικηγόρος που προεδρεύει των εργασιών της δημοσιοποίησε τις στατιστικές που αποκαλύπτουν την έκταση των κακοποιήσεων.
Σύμφωνα μ’ αυτά τα δεδομένα, 4.444 πράξεις παιδεραστείας επισημάνθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές.



Ο Ναγλε   ένα από τα  δυο αδέρφια (Christian Brothers) συνεχίζει  τον αγώνα  του για την  παραπομπή των εγκληματιών καρδιναλίων  στην δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ  ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤV ABC


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Richard Dawkins watches as Archbishop George Pell DEMOLISHES and EMBARRASSES himself in debate





Τι γραφουν σημερα ξενες εφημερίδες

No comments:

Post a Comment

wibiya widget