Friday, April 21, 2017

Πόλεμος Σπίρτζη- ΠΑΣΟΚ για τον Ανδρέα Παπανδρέου, το Σημίτη και το Σαμαρά

Η δήλωση του υπουργού Υποδομών "εάν είχαμε πει τη σήραγγα Κ.Σημίτης θα ήταν όλα καλά", προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που τον αποκάλεσε δια του Μανιάτη γενίτσαρο, για να απαντήσει ο Σπίρτζης "καλή συνέχεια στο ταξίδι σας στο νεοφιλελευθερισμό", υπενθυμίζοντας τη συγκυβέρνηση με Σαμαρά
Η ονοματοδοσία της σήραγγας της Παναγοπούλας "Ανδρέας Παπανδρέου" και η αντιπαράθεση για το μποτιλιάρισμα κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Ιονία Οδό, πυροδότησε πόλεμο μεταξύ του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του ΠΑΣΟΚ.
AdTech Ad
Ο κ.Σπίρτζης αφού πρώτα απάντησε σε ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι με ανακοίνωση σε σκωπτικό ύφος , κάνοντας λόγο για "προπαγάνδα" από "φωστήρες" της αντιπολίτευσης εναντίον του, ύψωσε ακόμη περισσότερο τους τόνους στη Βουλή.
Απέδωσε τις αντιδράσεις στο ότι η κυβέρνηση είχε το θράσος να ονοματοδοτήσει τις σήραγγες με το όνομα του Νίκου Τεμπονέρα και του Ανδρέα Παπανδρέου. «Είναι ιεροσυλία. Αν τη λέγαμε, ας πούμε, «Κώστας Σημίτης», θα ήταν μια χαρά τα πράγματα» τόνισε δηκτικά απευθυνόμενος στον ερωτώντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. «Όταν βγείτε ξανά κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ να προχωρήσετε σ’ όλα αυτά τα έργα και να αλλάξετε και το όνομα της σήραγγας «Ανδρέας Παπανδρέου» συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης σε ανάλογο πνεύμα.
Απαντώντας δε στις αιτιάσεις για το μποτιλιάρισμα στην Ιόνια Οδό ο υπουργός Υποδομών μίλησε για προπαγάνδα. Ανέφερε, μάλιστα, ότι «τα επικοινωνιακά επιτελεία των Μέσων Ενημέρωσης που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ» συνήθως λένε κάθε μέρα το πρωί: «Μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία και στημένη ιστορία». «Πρέπει να συνεχίσουμε τις καταγγελίες γιατί έγινε μποτιλιάρισμα τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, που δεν έχει συμβεί ξανά ποτέ αυτό. Γιατί ολοκληρώθηκαν τα έργα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύθηκε δωρεάν διελεύσεις για τους μόνιμους κατοίκους, δωρεάν διέλευση για τους ΑΜΕΑ και γιατί επιχειρούν να βάλουν ηλεκτρονικά διόδια» τόνισε.
Με σκληρούς χαρακτηρισμούς απάντησε ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης. αποκαλώντας τον υπουργό Υποδομών γενίτσαρο που επιτίθεται στην παράταξη που τον ανέδειξε, καθώς ο κ.Σπίρτζης είχε υπάρξει συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ.
"Ο κ. Σπίρτζης έγινε γενίτσαρος από επιλογή για μια υπουργική καρέκλα. Άρχισε να κόβει κορδέλες σε οδικούς άξονες μαζί με τον Αλ. Τσίπρα για να ξεφύγουν από την κατακραυγή του κόσμου. Πέτυχε το αντίθετο. Επιτίθεται με χυδαίο τρόπο στην παράταξη που τον ανέδειξε, αυτή που παρακαλούσε να τον στηρίξει στην προεδρία του ΤΕΕ, την παράταξη της οποίας την ιστορία καπηλεύεται", υποστήριξε ο κ.Μανιάτης.
«Καλή συνέχεια στο ταξίδι σας στον νεοφιλελευθερισμό», ανταπάντησε ο κ.Σπίρτζης, υπενθυμίζοντας ότι ο κ.Μανιάτης ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και αφήνοντας υπονοούμενα πως ο κόσμος της παράταξης της κεντροαριστεράς δε δέχεται συμμαχίες με τη "νεοφιλελεύθερη ΝΔ" του Κυριάκου Μητσοτάκη.
"Αν ίσχυαν στο παραμικρό τα όσα ο υπουργός του Αντώνη Σαμαρά κ. Μανιάτης ισχυρίζεται, τότε θα γινόμουν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά ή πρωθυπουργού αντίστοιχης πολιτικής τοποθέτησης. Πράγμα που ήταν, είναι και θα είναι αδύνατο.  Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο ταξίδι του στο νεοφιλελευθερισμό. Η παράταξη που με ανέδειξε είναι σίγουρο ότι δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να βρεθεί  ποτέ στο χώρο των συμμαχιών  με τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ του κ. Μητσοτακη. Είναι εκεί που πάντα ήταν: στο σοσιαλιστικό αριστερό χώρο", ανέφερε ειδικότερα σε νεότερη ανακοίνωση ο κ.Σπίρτζης
News 247.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget