Monday, March 6, 2017

Ολάντ για Grexit: Θα φώναζα «κικιρίκου» αλλά ο Σόιμπλε το κατάλαβε


Ερωτηθείς «αν σταμάτησε τον κ. Σόιμπλε», ο Φρ. Ολάντ απάντησε: «Ας πούμε ότι το κατάλαβε μόνος του».

Mε έναν ...πρωτότυπο τρόπο ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρεται στον καθοριστικό ρόλο της Γαλλίας ώστε να αποτραπεί μια καταστροφική έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ «καρφώνει» ανοιχτά και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη στάση του.  
Σε κοινή συνέντευξή του σε ομάδα ευρωπαϊκών εφημερίδων (τη γερμανική Sueddeutsche, τη γαλλική Monde, τον βρετανικό Guardian, την καταλανική Vanguardia, την ιταλική Stampa και την πολωνική Wyborcza) που δημοσιεύεται τη Δευτέρα, ο Γάλλος πρόεδρος ρωτήθηκε για την «υποχωρητικότητα» που τον κατηγορούν ότι εμφανίζει έναντι της γερμανίδας καγκελαρίου και απάντησε με αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας.
«Η Γαλλία έχει αναγκάσει την Γερμανία να προχωρήσει περισσότερο απ' όσο θέλει. π.χ. με την τραπεζική ένωση. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Ελλάδα. Η Γαλλία έκανε σαφές τι θα σήμαινε μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Στην αντιπαράθεση η Γερμανία φρόντισε να καθορίσει τους κανόνες και τις υποχρεώσεις, τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας
παρεμπιπτόντως τήρησε». 
Ερωτηθείς «αν σταμάτησε τον κ. Σόιμπλε», ο Φρ. Ολάντ απάντησε: «Ας πούμε ότι το κατάλαβε μόνος του. Θα μπορούσα να φωνάξω "κικιρίκου", αλλά δεν θα ήταν η σωστή μέθοδος.Όταν χρησιμοποιούμε φράσεις του τύπου π.χ. "Η Γαλλία κέρδισε την Γερμανία" ή "Η Γερμανία εξανάγκασε τη Γαλλία", τότε θα είμαστε όλοι χαμένοι».



The Toc

No comments:

Post a Comment

wibiya widget