Tuesday, March 7, 2017

Θεοδόσης Τάσιος: η τεχνολογία στην αρχαιότητα και "Μαγνήτων Κιβωτός"-Παρουσίαση νέου φορέα πολιτισμού -




Ο Θεοδόσης Τάσιος, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, μιλάει στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας 2011 για την τεχνολογία στην αρχαιότητα, αγγίζοντας θέματα φιλοσοφίας και θρησκείας, όπως αυτά έχουν διασωθεί στα ιστορικά κείμενα





Uploaded on Jan 21, 2011
Η διάλεξη «Κοινωνία & Περιβάλλον, Τώρα; Με την Κρίση;», είναι η τελευταία εκ των τριών, που έδωσε ο Καθηγητής Θεοδόσης Π. Τάσιος, η οποία αφορά σε μια σειρά ομιλιών του Κύκλου «Φιλοσοφία & Κοινωνία», στα πλαίσια του προγράμματος Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. «Ο καθηγητής Θεοδόσης Π. Τάσιος εκφέρει δημόσιο λόγο για πάνω από 50 χρόνια, διδάσκοντας σε πανεπιστήμια, συγγράφοντας βιβλία και αρθρογραφώντας στον ελληνικό τύπο. Η διάλεξη «Κοινωνία & Περιβάλλον, Τώρα; Με την Κρίση;». Ο κ. Τάσιος υποστηρίζει ότι τώρα ιδίως, μέσα στην οικονομική ύφεση, η Ελληνική Κοινωνία έχει συμφέρον να δώσει προτεραιότητα στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα διάλεξη του καθηγητή, στο βίντεο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τάσιο, καθώς και το πρόγραμμα Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για την άδεια μαγνητοσκόπησης και παρουσίασης της διάλεξης.

Κάμερα -- Μοντάζ -- Επεξεργασία: Γιώργος Φλώρος, Κολοκυθά Δήμητρα.

www.solon.org.gr




Published on Jun 25, 2014
Η διάλεξη «Οι κοινωνίες των Ζώων» είναι η πρώτη εκ των τριών, που έδωσε ο Καθηγητής Θεοδόσης Π. Τάσιος, η οποία αφορά σε μια σειρά ομιλιών του Κύκλου «Φιλοσοφία & Κοινωνία», στα πλαίσια του προγράμματος Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Η μελέτη των Κοινωνιών των ζώων μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμη για τη μελέτη της κοινωνίας των ανθρώπων η οποία αποτελεί το αντικείμενο αυτού του κύκλου διαλέξεων. Στην εναρκτήρια διάλεξη γίνεται λόγος για τις χαρακτηριολογικές συμπεριφορές των ζώων μέσα στην Ομάδα τους, καθώς και για τις ευαισθησίες τους και τις επικοινωνιακές τους ικανότητες- με έμφαση στο θέμα της γλώσσας των ζώων.
Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στις 18-03-2010.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τάσιο, καθώς και το πρόγραμμα Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για την άδεια μαγνητοσκόπησης και παρουσίασης της διάλεξης.

http://www.solon.org.gr/

No comments:

Post a Comment

wibiya widget