Thursday, March 30, 2017

Οι Έλληνες της Μόσχας και το εντυπωσιακό γλέντι για την 25η Μαρτίου (φωτο)


εκατοντάδες Έλληνες που βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων «Izvestiya Hall» στη Μόσχα για να γιορτάσουν μαζί με τους συμπατριώτες τους την εθνική επέτειο.
Μόσχα 28 Μαρτίου 2017
Βασίλης Τσινκελίδης
Πολλοί από τους παρευρισκομένους έφτασαν στην εκδήλωση ντυμένοι με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ήταν και διάσημοι καλλιτέχνες ελληνικής καταγωγής όπως η Ξένια Γεωργιάδη, ο Ευκλείδης Κιουρτζίδης, η Ναντέζντα Ραφαηλίδη, η Ταΐς Ουρουμίδης. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο μητροπολίτης Αθανάσιος, εκρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος απευθύνθηκε στους Έλληνες της Μόσχας με την προσφώνηση «Αγαπητοί Ρωμηοί», ενώ ανέδειξε το ρόλο και τη σημασία των Ποντίων σε όλη την ιστορική πορεία των Ελλήνων της Ρωσίας.

O μητροπολίτης Αθανάσιος μίλησε για τους Πόντιους της Ρωσίας
Ο Γκεόργκι Μουράντοφ, αντιπρόσωπος του προέδρου Πούτιν στη Δημοκρατία της Κριμαίας είπε από την πλευρά του ότι βλέπει την Ελλάδα σαν μητέρα για τη Ρωσία γιατί της έδωσε το αλφάβητο, τον πολιτισμό και την Πίστη. Τόνισε ότι και σήμερα ο ελληνισμός της Ρωσίας συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας Χρήστος Ταχτσίδης ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση. Δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ομογένειας στη Μόσχα και τόνισε ότι «εμείς οι Έλληνες της Μόσχας είμαστε μεγάλη δύναμη. Πλέον πρέπει να συσπειρωθούμε και ενώσουμε τις δυνάμεις για να αναδείξουμε τον ελληνισμό».

Ο Χρήστος Ταχτσίδης τόνισε τη δύναμη των Ελλήνων της Μόσχας
Στην εκδήλωση των Ελλήνων της Μόσχας βρέθηκε και ο ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, παραμονή της έναρξης της προετοιμασίας για το 5ο ταξίδι του στο διάστημα.
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πρόλαβα και κατάφερα να βρεθώ σήμερα εδώ μαζί σας. Από αύριο θα είμαι πλέον στο πρόγραμμα προετοιμασίας για την αποστολή της ομάδας μου στο διάστημα και δεν θα μπορώ πια να ξαναβγαίνω εύκολα μέχρι την αναχώρησή μας. Είμαι αισιόδοξος με τη νέα ηγεσία στο Σύλλογο των Ελλήνων της Μόσχας και πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ σπουδαία πράγματα στο μέλλον» δήλωσε ο Θ. Γιουρτσίχιν.

Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν μιλά με περηφάνια μπροστά στους συμπατριώτες του
Συντονιστές ήταν ο Ευκλείδης Κιουρτζίδης, η Ντιάνα Παρασκευόβα, ο Γκεόργκι Πουρσάνοφ και η Ελένη Ασλανίδης.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν νεαρά μέλη του συλλόγου τα οποία διέπρεψαν σε διάφορους τομείς και έλαβαν αναμνηστικά δώρα.

Ο ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνης Ευκλείδης Κιουρτζίδης ήταν ένας από τους συντονιστές
Συνδιοργανωτές του εορτασμού της 25ης Μαρτίου ήταν ο Σύλλογος Ελλήνων της Μόσχας και η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας.
Κείμενο, φωτογραφίες: Βασίλης Τσενκελίδης.
  • Το pontos-news.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας

No comments:

Post a Comment

wibiya widget