Thursday, February 23, 2017

Ιμια: H Tουρκια προκαλει με μπαράζ ψευδών δημοσιευμάτων


Του Απόλλωνα Λεονταρίτη/onalert.gr 
23 Φεβρουαρίου. 2017/19 .53


Δεν επιβεβαιώνονται από το ΓΕΕΘΑ και το ΛΣ πληροφορίες που ανέφεραν πτώση ελικοπτέρου της τουρκικής ακτοφυλακής κοντά στα Ίμια νωρίτερα το απόγευμα. Επίσης αναληθής σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι η είδηση ότι τουρκικό ελικόπτερο έκανε σήμερα υπέρπτηση άνωθεν των Ιμίων σε χαμηλό ύψος.

Όπως προκύπτει από έγκυρες πηγές η αρχική είδηση για πτώση ελικοπτέρου ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας Yeni Safak, το οποίο εν συνεχεία αναπαρήχθη από άλλα τουρκικά και εν συνεχεία ελληνικά μέσα ενημέρωσης

H σχετική κινητοποίηση από ελληνικής πλευράς απέδειξε ότι δεν συνέβη τίποτα από τα παραπάνω καθώς υπάρχει συνεχής επιτήρηση από σκάφος του ΛΣ στην περιοχή των Ιμίων το οποίο και δεν ανέφερε καμία κινητικότητα.

Λίγο αργότερα παρατηρήθηκε μάλιστα, ότι η είδηση κατέβηκε από την τουρκική ιστοσελίδα που αρχικά είχε αναρτηθεί.

Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα είδος που εμπίπτει στην κατηγορία των ψυχολογικών επιχειρήσεων από την πλευρά της Τουρκίας και γι αυτό, όλες οι πληροφορίες που προέρχονται από τουρκικά μέσα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη καθώς όλο το τελευταίο διάστημα είχαμε σειρά αναληθών δημοσιευμάτων με επίκεντρο την περιοχή των Ιμίων.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget