Saturday, February 25, 2017

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο Νίκο Κούνδουρο στο Α’ Νεκροταφείο

Παρών και ο πρωθυπουργός


Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που δεν τον γνώριζαν αλλά τον θαύμαζαν βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν τον Νίκο Κούνδουρο. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 90 ετών.
Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με αναπνευστικά προβλήματα.
Στο Πρώτο Νεκροταφείο τα «παρών» έδωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο Νίκος Φίλης και πολλοί ακόμη.
Σύσσωμος και ο καλλιτεχνικός κόσμος ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο. Ανάμεσά τους ο Μανούσος Μανουσάκης, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Μαριάννα Πολυχρονίδη, ο Γιώργος Βογιατζής και πολλοί ακόμη.
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, η κηδεία του Νίκου Κούνδουρου έγινε δημοσία δαπάνη. Η οικογένεια έχει ζητήσει αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στη μνήμη του στην «Κιβωτό του Κόσμου» και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Ποιος ήταν ο Νίκος Κούνδουρος 
Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά οι γονείς του, από ατελείωτες γενιές Κρητικοί, δεν ανέχονταν να πολιτογραφηθεί σαν Αθηναίος. Τον μετέφεραν στην Κρήτη, τυλιγμένο σε μία πάνα, ώστε να γραφτεί στα δημοτολόγια του Αγίου Νικολάου της Κρήτης στις 15 Δεκεμβρίου του 1926.
ΕΛ.ΤΥΠΟΣ.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget