Tuesday, January 10, 2017

Eπίθεση με καλάσνικοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω απο το ΠΑΣΟΚ-Τραυματίστηκε στο πόδι ένας αστυνομικός(upd)


Ενοπλη επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους, στα Εξάρχεια, πραγματοποιήθηκε στις 6:15 σήμερα τα χαράματα.
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση με πυρά εναντίον αστυνομικών. Εχουν γίνει δηλαδή ανταλλαγές πυροβολισμών σε καταδίωξη μετά από ληστεία, αλλά ποτέ άλλοτε ένοπλες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου δεν είχαν πυροβολήσει εξαρχής σε επίθεση σε αστυνομικούς
Η επίθεση έγινε πάνω στην αλλαγή της βάρδιας, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι ένας αστυνομικός, ο οποίος και διακομίσθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες από καλάσνικοφ.
Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ και μία τοίχο στο κτίριο των γραφείων.
Ο ένοπλος πιθανότατα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.
Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν περισυλλεγεί τρεις κάλυκες.
Την υπόθεση ερευνά η Αντιτρομοκρατική.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση και ανακοίνωσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, θα μεταβεί στο νοσοκομείο για να επισκεφθεί τον τραυματία αστυνομικό.
Την επίθεση καταδίκασε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καταδίκασε επίσης την επίθεση: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό.»
Αυτή τη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει την Χαριλάου Τρικούπη και η αντιτρομοκρατική ερευνά το σημείο.
Presspublica.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget