Tuesday, January 17, 2017

ΕΛΛΑΣ>Στα χέρια του Βασ. Μουλόπουλου η τύχη του ΔΟΛ

Πρόταση στον πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της "Αυγής", Βασίλη Μουλόπουλο, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του έκανε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.
"Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση", σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΔΟΛ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη:
"Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Το Βήμα" (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.
Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση." 
ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική επιλογή του Β. Μουλόπουλου
Για προσωπική επιλογή του Β. Μουλόπουλου, η οποία είναι απολύτως σεβαστή, να αποδεχτεί την πρόταση του ΔΟΛ, κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνουν εξάλλου ότι ο κ. Μουλόπουλος ήταν επί χρόνια διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ.
Τι δηλώνει ο Β. Μουλόπουλος 
"Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων", δήλωσε ο Β. Μουλόπουλος μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την αποδοχή της πρότασης του ΔΟΛ να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του οργανισμού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
ΝΔ: Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής
"Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης", υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.
"Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της", τονίζει η Ν.Δ. και προσθέτει:
 
"Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει.
Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της "Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
 
Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία.
 
Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
 
Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης".
Βενιζέλος: Παράδοση ιστορικών εφημερίδων στα χέρια της ωμής εξουσίας
      
Για χυδαίο εκβιασμό, "που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες", κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ανάρτηση του στο Facebook.
"Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς", αναφέρει ο κ. Βενιζέλος και προσθέτει:
"Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ.
Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες".
Α. Λοβέρδος: Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι
Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι, αναφέρει σε δήλωσή του για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συνεχίζει: Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουν την ενημέρωση. Το στραπάτσο από το νόμο Παππά τίποτα δεν τους δίδαξε. Τώρα βάζουν τον "δικό τους" Μουλόπουλοστο ΔΟΛ κ θέτουν τον οργανισμό και τους εργαζομένους του υπό καθεστώς εκβιασμού κατ ουσία. Τα σχέδια που απεργάζονται όμως στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας θα καταρρεύσουν σα χάρτινος πύργος όπως ακριβώς καταρρέουν και οι ίδιοι πολιτικά μέρα με τη μέρα. Επειδή γνωρίζουν ότι το τέλος τους πλησιάζει έχασαν παντελώς την ψυχραιμία τους.
Θεοδωράκης: Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ
"Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ.", αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτηση του στο Twitter, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ιστορικό συγκρότημα.
Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ.

ΔΗΜΑΡ: Τελικά ο νέος επενδυτής  στον ΔΟΛ ήταν ο  ΣΥΡΙΖΑ!
Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί  ατόπημα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής:
Τελικά ο νέος επενδυτής  στον ΔΟΛ ήταν ο  ΣΥΡΙΖΑ!
Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί  ατόπημα καθώς δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές.  O tempora o mores !
 capital.gr
Διαβάστε ακόμη:

No comments:

Post a Comment

wibiya widget