Tuesday, January 17, 2017

Παπάς πήγε να "φωτίσει" των φώτων και ..μύρισε το άρωμα της παπαδιάς.. Την έσυρε απο τα μαλλιά!


Ούτε ο ..Ιορδάνης,ούτε  το 'άγιο πνεύμα ...εν είδη περιστεράς ' πρόδωσε την τσαχπίνα παπαδιά ανήμερα των φώτων να την εντοπίσει  στην ερωτική της φωλιά ο παπάς, και να την ξεμαλλιάσει!
Όλα στράβωσαν απο το μεθυστικό άρωμά της, που όταν το φορούσε έκανε τον παπά και τα άλλα αρσενικά...ταύρους.!!
¨Έτσι την ημέρα που ο παπάς πήρε την αγιαστούρα ,ανήμερα των Φώτων να αγιάσει τα νερά και να διώξει τους καλικάντζαρους  από τα σπίτια και τα μαντριά των χωριανών του, κανόνισε και η παπαδιά να συναντησει τον αγαπημένο της και να σβήσει το νταλκά της...
Μεγάλο το χωριό στο Βορά αλλά κάποτε έφτασε ο παπάς και στο σπίτι που η νοικοκυρά πήγε σε συγγενείς της στην πόλη και ο σύζυγός της θεωρητικά ήταν μόνος.
Μόλις ο παπάς όμως άρχισε να λέει τα "περί ..βαπτίσματος του κυρίου' ,σαν περιστέρια έπεσαν επάνω στις μύτες του  οι μυρωδιές που μόνο μία ήξερε να τον κάνει τούρμπο..η σφριγηλή παπαδιά.


Γρήγορα γρήγορα μάζεψε τα κατσαρολάκια και τους σταυρούς του,είπε στον πιτσιρικά ότι λόγω του χιονιού τελειώνουν,του έδωσε κάποιο πουρμπουάρ να φύγει  και αυτός πηγε κι έστησε καρτέρι..

Δεν έπεσε καθόλου έξω.. Με το πρώτο σκοτάδι η πρεσβυτέρα εξήλθε απο το σπίτι με τις καλλίτερες ανεβασμένες αισθήσεις της που της χάρισε ο δημιουργός της και ο ερωμένος της..

Στη γωνία όμως ο παπάς έστησε καρτέρι χωμένος στο καινούργιο αυτοκίνητό του και παρα την κούραση της ημέρας πετάχτηκε σαν αίλουρος την άρπαξε απο τα μαλλιά και κύριος ...οιδε τη συνέχεια..
Και πεντέξι χωριανοί  που μετέφεραν αποκλειστικά στην EFHMERIS τα των φώτων και αρωμάτων..
Κ.


No comments:

Post a Comment

wibiya widget