Tuesday, January 17, 2017

Εξοπλιστικά: Αναβολή της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής - Τι σημαίνει;


Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων, η οποία θα συνεδρίαζε σήμερα, προκειμένου να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα για θέματα αρμοδιότητας του.
Η δεδομένη χρονική συγκυρία μόλις μια ημέρα μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αλλαγή και των τριών Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, φαίνεται να είναι η επίσημη δικαιολογία αν και ακούστηκαν κάποια σενάρια για “ελιγμό αποφυγής” του ΑΝΥΕΘΑ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην αξιωματική Αντιπολίτευση για τους λόγους τις αλλαγής των τριών Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.
Σε ότι αφορά την ΝΔ, ο τομεάρχης Άμυνας Άδωνις Γεωργιάδης είχε καταστησει σαφές σε δηλώσεις του οτι θα αναμένει εξηγήσεις για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση αντικατάστασης και των τριών Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Κατά συνέπεια η συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων - εφόσον πραγματοποιείτο σήμερα - θα αποτελούσε ένα πιθανό πεδίο αντιπαραθέσεως.
Νωρίτερα σε δηλώσεις του, κ. Γεωργιάδης ήταν ιδιαιτέρως καυστικός σε δηλώσεις του απευθυνόμενος προς τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι του προκαλεί “αλγεινή εντύπωση το ξήλωμα του Α/ΓΕΑ, Πτέραρχου Χ. Βαίτση ενώ βρισκόταν σε επίσημη αποστολή σε ξένο έδαφος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα”, τονίζοντας πως κατά την γνώμη του αυτό είναι “απαράδεκτο”.
Πάντως είναι γεγονός ότι υπάρχει σαφής και έντονος προβληματισμός από πολλές πλευρές σχετικά με το χθεσινό “κούρεμα” της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παραμένει ασαφής η θέση του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα για την επίμαχη απόφαση του ΚΥΣΕΑ και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας με πολλαπλές προκλήσεις στα Εθνικά Θέματα..
ONALERT.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget