Thursday, December 22, 2016

Ο Γιάννης Κανελλάκης. .Ακούει,βλέπει, γράφει, αδέσμευτα..


Του Γιάννη Κανελλάκη

Ακούω, βλέπω, γράφω,αδέσμευτα..

● Τρόμος στο πλανήτη, ματωμένη ειρήνη στο κόσμο. Κωφεύουν αυτοί των υπερδυνάμεων, που έπρεπε να δικάζονται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (Ολλανδία), για εγκλήματα πολέμου και σφαγή πληθυσμών!!!

● Δυστυχώς, οι εικόνες από την σφαγή αμάχων στο Χαλέπι, στη Συρία, προμηνύουν κακά μαντάτα για το 2017. Αυτές οι εικόνες φρίκης και κόλασης, ιδιαίτερα με μικρά παιδιά, πρέπει να μας προβληματίζουν όλους. Μην ξεχνάμε τις «αντιδράσεις εκδίκησης» σε διάφορες χώρες που ενδέχεται να προκύψουν!!! Να την πληρώσουν, τουλάχιστον, οι ένοχοι για όλη αυτή τη σφαγή, τη φρίκη, την δυστυχία, την κόλαση! Και όχι οι αθώοι!!!

● Μείωση της φορολογίας σε διάφορους τομείς και παραγωγικές τάξεις θα εξαγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα ο πρωθυπουργός. Ιδιαίτερα για τους αγρότες- ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι «πνέουν τα λοίσθια», στον οικονομικό τομέα! Προλάβετε τα χειρότερα κ. πρωθυπουργέ!!! Πριν βγουν στους δρόμους!!!

● Χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων, από υπηρεσίες του δημοσίου, όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχουν υπεράριθμοι, (προ) σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το 2017 θα είναι «ματωμένο» για πολλούς και πολλές… Μέχρι και βοήθεια στο σπίτι θα ζητήσετε…

● Πληρώστε τώρα πρόστιμα στους δανειολήπτες, απατεώνες των εισπρακτικών εταιρειών, που παράνομα τους τηλεφωνούσατε, τους τρομοκρατούσατε και τους απειλούσατε για λογαριασμό τραπεζών! Το παίζατε νταβαντζήδες αλλά ο νόμος σας έκοψε τη… μαγκιά! Αλήτες!

● Πολύ καλά κάνει ο κάθε πρωθυπουργός και «πετάει έξω με  κλωτσιές», όπως ειπώθηκε, κάποια δημοσιογραφάκια που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι πως «θα στήνουν σόου» και όχι πως θα ενημερώνουν τον κόσμο… Γεγονός είναι ότι παράγινε το κακό με τις παραδημοσιογραφικές… σαπουνόπερες!

● Το ίδιο συμβαίνει και με κάποιους απεργούς! Αντί να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους με σοβαρότητα και ουσία, «στήνουν» θεατρικές παραστάσεις για την τηλεοπτική κάμερα και μόνο! Γι’  αυτό και «χάνουν το παιχνίδι». Δεν θα ξεχάσω στις κινητοποιήσεις των αγροτών πέρσι, όταν πάνω στα τρακτέρ ανέβαιναν παπάδες και ηγούμενοι για να τους «πάρει» η τηλεοπτική κάμερα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, την γελοιότητα του όλου θέματος. Έτσι, δυστυχώς, χάνουν το παιχνίδι και αγρότες που μάχονται για «δίκαια και κεκτημένα δικαιώματα» και όχι για πασαρέλα!!! Άρα, είχε δίκιο ο πρωθυπουργός που «πέταξε με τις κλωτσιές» έξω από την αίθουσα κάποιους «κλόουν» της παραδημοσιογραφίας!

● Δεν αρμόζει σε έλληνες να αναρτούν ανάποδα την Ελληνική Σημαία επειδή δεν «γουστάρουν» έναν πρωθυπουργό, όπως έγινε στο Λασίθι της Κρήτης με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα εκεί. Είναι ντροπή, φίλοι του Λασιθίου!  Δεν αρμόζει στην λεβεντογέννα Κρήτη τέτοια εικόνα! Προσοχή λοιπόν!

● Με το σύνθημα «Πολιτική Αλλαγή» κατεβαίνει στις «εκλογές» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης… Σήκω Αντρέα για να δεις την «Αλλαγή» της… Κασσιανής.

● Με τις κακοποιήσεις ανήλικων παιδιών ασχολείται κανένας φορέας ή παραμυθιάζουν τον κόσμο; Πολλά μου καταγγέλλουν και φυσικά ερευνώνται… Η υποκρισία κάποιων παράγινε και μερικά λαμόγια πλουτίζουν περίεργα!

● Έχουν παραγίνει πια αυτές οι φράσεις – κλισέ που χρησιμοποιούν κάποιοι ηλίθιοι (με τα στείρα μυαλά) σχετικά με την αντιπαράθεση, στη Βουλή, Τσίπρα- Μητσοτάκη. Ακούμε συχνά τις φράσεις: «Ολομέτωπη επίθεση…», «άγρια κόντρα…», «στα ύψη το θερμόμετρο…» και ένα σωρό αηδίες! Έλεος, πια!!! Άλλες λέξεις δεν έχει το έρημο το λεξιλόγιο σας;

● Η κρίση στα μίντια ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!!! Η διακοπή (προσωρινής) έκδοσης ιστορικών εφημερίδων όπως των «ΝΕΩΝ», του «ΒΗΜΑΤΟΣ», του «ΕΝΘΟΥΣ» και άλλων εντύπων, αλλά και η «σιγή ασυρμάτου» ραδιοφώνων προμηνύουν «συντέλεια» στο δημοσιογραφικό χώρο! Χιλιάδες συνάδελφοι μένουν χωρίς δουλειά, ασφάλιση, εισοδήματα και επαγγελματική προοπτική και ελπίδα! Δυστυχώς, είμαστε για «γέλια και για κλάματα». Τα φώναζα κάποτε από το ΜΕΓΚΑ και από άλλα μέσα αλλά όλοι με χαρακτήριζαν «υπερβολικό». Τώρα μου τηλεφωνούν και μόνο «άγιο και προφήτη» δεν με κάνουν. «Που να φανταστούμε φίλε, μου λένε, ότι «έχεις τέτοια διαίσθηση αντίληψης και προνοητικότητα! Είναι απίστευτο! Όπως τα έλεγες έτσι έγιναν. Και τώρα λένε «που είσαι Κανελλάκη, που σε λέγαμε υπερβολικό!» Τα έλεγα φίλοι μου, γιατί δεν προσκύναγα, ούτε προσκυνάω κανέναν και δεν έγλειφα ούτε γλείφω κανέναν και καμία. Τώρα είναι αργά για όλους μας!!! Η δημοσιογραφία «αποδήμησε».

● Αλλά, όπως έχει πει και παλιότερα και ο σημερινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τα περισσότερα εκδοτικά συγκροτήματα, αλλά και καναλάρχες, έπαιρναν θαλασσοδάνεια και ποτέ δεν τα πλήρωναν. Τα επένδυσαν αλλού! Και τώρα που η σημερινή κυβέρνηση τους έκλεισε τη στρόφιγγα, φάνηκε η γύμνια τους και «πήραν στο λαιμό» τους χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι Χριστουγεννιάτικα έμειναν στο δρόμο!!! Που είναι αυτά τα τρωκτικά, οι γλείφτες, οι σπιούνοι, οι λακέδες, τα βαποράκια, οι αρουραίοι, οι δήθεν,  οι ρουφιάνοι, οι προσκυνημένοι, οι βρώμικοι, οι ανθέλληνες, οι διεφθαρμένοι, οι διαπλεκόμενοι, οι ανίκανοι, οι στουντιόβιοι, οι γραβατάκηδες, οι ξερόλες, οι αηδιαστικοί τύποι, τα φερέφωνα δημοσιογραφάκια που έπαιρναν τους παχυλούς μισθούς για να λένε το ποιηματάκι που τους έδιναν οι ψευτοβαρόνοι των μίντια; Κρύφτηκαν όλοι σαν τα ζαγάρια, όπως λένε στο χωριό μου, στο Βούτσι Ευρωπαϊκής Γορτυνίας! Με τι μούτρα να κυκλοφορήσουν τώρα αφού φέρουν κι αυτοί ευθύνη για το «δημοσιογραφικό βατερλό!!!»

● Αλλά και κάποια άλλα δημοσιογραφάκια σε άλλα ραδιόφωνα (Σκάι, και Σία), θα έχουν, - λυπάμαι που το λέω- την ίδια τύχη με το βιολί που βαράνε πρωί, μεσημέρι, βράδυ! Τους «ντοπάρει» όπως λένε, με φρούδες ελπίδες το αλαφουζέικο και αρχίζουν τα   παραληρήματα εναντίον όλων εκείνων και ιδιαίτερα της κυβέρνησης, που δεν παίζουν το παιχνίδι του Γιαννάκη και δεν του δίνουν χρήματα! Εδώ πληρώνονται όλα σκυλιά της αρπαχτής…

● Πολλοί συνάδελφοι, στο μεταξύ, απορούν πως το «αδελφάτο» Κουραδέϊκο παραμένει ακόμη στο… αδέσποτο! Εκεί κι αν υπάρχει «λάσπη,  μπόχα, κλοπή, απατεωνιά,  ληστεία και πολλά άλλα», όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών! Ελπίζουμε ο  πρωθυπουργός, να μην χαριστεί σε κανέναν απατεώνα αν θέλει να θεωρείται δίκαιος και αδέκαστος.

● Αναγνώστης της στήλης τα έβαλε και με κάποια εκπομπή που λέγεται «Ράδιο Αρβύλα». Και τι δεν είπε! Ότι «πρόκειται για κάποιους τύπους οι οποίοι πληρώνονται για να διακωμωδούν ανθρώπους, δημόσιους λειτουργούς, πολιτικούς, υπουργούς» και διάφορους άλλους. Μάλιστα είπε ακόμη, ότι «επειδή είναι κι αυτοί βρώμικοι και η μπόχα τους σκοτώνει ελέφαντα, νομίζουν ότι έτσι είναι και οι άλλοι». Ούτε τους ξέρω φίλε μου, ούτε με ξέρουν και τίποτα δεν μπορώ να υιοθετήσω. Αν πράγματι είναι έτσι, «σίγουρα θα πληρώσουν κι αυτοί» όπως είπαν κάποιοι  δημοσιογράφοι οι οποίοι, ευτυχώς, δεν είναι «βρωμο-αρβυλάδες.»

● Τι είπαν κάποιοι για τον Κυρ. Μητσοτάκη: «Βγάλε, από το στόμα σου, την καραμέλα περί εκλογών, γιατί δεν θα βγεις ούτε βουλευτής…» Πιστεύω ότι βουλευτής θα βγει, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξέρω αν θα ξαναβγεί για να μπορεί να «κοντράρεται» με τον επόμενο… πρωθυπουργό στο Κοινοβούλιο.

● Μίλησε και ο Αρχιεπίσκοπος. Και τι είπε; Ότι έχει αδυναμία στους λούτσους… όπως λένε στα πέριξ. Τι είναι οι λούτσοι ρε παιδιά;

● Δεν μας έφθαναν όλα τ’  άλλα, έχουμε και τις γκόμενες κάποιων καναλαρχών που «ως πεταλούδες, όπως λένε στα δημοσιογραφικά στέκια, πετάνε από λούτσο σε λούτσο σε θάλασσες και στεριές. Αφού τους τα ρίχνουν οι καναλάρχες – νταβατζήδες τους, γιατί να μην το τρίβουν το πιπέρι»; Τι εννοείτε ρε παιδιά; Έχουμε χάσει κάποια επεισόδια και δεν πήραμε  χαμπάρι; Σας άκουγα εκεί στα καφέ στο κέντρο να τα λέτε αυτά και δεν πίστευα στ’  αυτιά μου! Ποιοι είναι αυτοί και ποιες είναι αυτές; Κυκλοφορούν ανάμεσα μας;

● Μαύρα φόρεσε λόγω της επίθεσης η Μέρκελ… Νάξερε πόσοι και πόσες έχουν βάλει μαύρα στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γάζα και αλλού εξαιτίας και δικών της ευθυνών!!! Ξέρει πολύ καλά τι ευθύνες φέρει η κυρία Μέρκελ, αλλά το παίζει… κινέζα, με μαύρα…

● Για το δίδυμο Παπαδάκη- Λιαρέλη (Αντ1) έχετε ακούσει τι λένε στα πέριξ; Ότι «ως κουμπάροι το παίζουν αφεντικά στο κανάλι και κάποιοι συνάδελφοι τους φτύνουν και τους αποκαλούν ρουφιάνους, χαφιέδες και πιπίνια του Κυριακού-λη». Ποιος είναι ο Κυριακούλης ρε παιδιά; Είπαν και για το «Πρώτο Θέμα» πολλά, άλλα θα τα πούμε άλλη φορά…

● Στο εδώλιο ο Σταύρος Ψυχάρης ο κάποτε «ισχυρός μάγκας» όπως λένε, του συγκροτήματος Λαμπράκη, για υπόθεση σχετικά με το πόθεν έσχες. Κάποιες «πουστιές», λένε, έκανε και «απέκρυψε εισοδήματα»; Μπααααα… Έκανε τέτοια πράγματα ο κυρ. Σταύρος;

● Εσύ τι δουλειά κάνεις; Παρουσιάστρια στο Σκάι TV; Το ξέρει η μάνα σου… ότι είσαι σαρδανάπαλη;

● Άγριο «μαρκάρισμα» κάνουν εισαγγελείς σε απατεώνες δημάρχους! Κλείστε τους μέσα κ, εισαγγελέα! Πρόκειται για  συμμορίες που (αρκετοί απ’ αυτούς), έχουν «φάει» πολλά λεφτά από δήμους και δημότες!

● Σάλος έγινε με την αποκάλυψη μας για τους μισθούς – ψίχουλα των καθηγητών και καθηγητριών! Στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και της Παιδείας τα σχόλια στελεχών, υπαλλήλων και γονιών ανησύχησαν και προβλημάτισαν ακόμη και τους ίδιους τους υπουργούς! «Είναι δυνατόν, είπαν μεταξύ  άλλων, να εισπράττουν οι βουλευτές 10.000 ευρώ το μήνα και οι καθηγητές και καθηγήτριες της χώρας να παίρνουν χαρτζιλίκι, δηλαδή 800- 1000 ευρώ το μήνα; Είναι ντροπή! Είναι αίσχος! «Είναι δυνατόν, είπαν, να παίρνουν τέτοιους εξευτελιστικούς μισθούς οι εκπαιδευτικοί που δίνουν την ζωή τους, ώρες ατελείωτες κάθε μέρα σε Γυμνάσια και Λύκεια να μορφώσουν τα παιδιά μας; Ζητούμε από τον πρωθυπουργό, είπαν γονείς, να σεβαστεί το έργο των καθηγητών και καθηγητριών και να τους δώσει τις αμοιβές που τους αξίζουν, όπως και σε άλλους κλάδους! Δεν είμαστε όλοι το ίδιο! Ας το συνειδητοποιήσουμε, επιτέλους, και σ’  αυτή τη χώρα! Είναι δυνατόν να αμείβονται οι εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης με μισθούς ενός απλού υπαλλήλου; Έλεος κ. πρωθυπουργέ!» Αγαπητέ κ. Τσίπρα έχουν απόλυτο δίκιο! Κάντε κάτι!  Θα αναβαθμίσετε την Παιδεία αν αξιολογηθούν πιο δίκαια, πιο αξιοκρατικά και πιο έντιμα οι καθηγητές και καθηγήτριες!

● Η Κρήτη χόρεψε πεντοζάλη με τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη έπιασε ζάλη…

● Σ’  όλους ευχόμαστε χαρούμενες και ευτυχισμένες γιορτές, με δύναμη, υγεία και όλα τα καλά ρε παιδιά!!! Να τα πούμε; Τα είπαμε μόνοι μας…  αλλά δεν πήραμε ούτε ένα κουραμπιέ…

● Χρόνια σου πολλά Μανώλη Παντινάκη (και κάθε Μανώλη), εμπνευστή, οραματιστή και δημιουργέ των ιστορικών ντοκιμαντέρς που «φτερούγισαν» στα πέρατα της γης και γράφουν ιστορία… Να τα εκατοστίσεις φίλε κι αδελφέ!  Πάντα Άξιος! Η Κρήτη και οι κρητικοί πρέπει να ευγνωμονούν για το έργο σου! Συμφωνείς φίλε Γιάννη Ταταράκη, λεβέντη δήμαρχε του Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου; Καλές γιορτές σου εύχομαι! Όπως και σε όλους τους κρητικούς, αλλά και όλους τους άλλους έλληνες και ελληνίδες!

● Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης, έπαιξε ποδόσφαιρο με την ομάδα της Ν.Δ. αντίπαλος με την ομάδα των αστέγων, στο Ρουφ. Στο τέλος του αγώνα ο Κούλης επέστρεψε στα σαλόνια του με τα τζάκια του και τις φλοκάτες του και οι άστεγοι επέστρεψαν στα χαρτόκουτα για να… ζεσταθούν και να περάσουν την παγωμένη τους νύχτα! Καληνύχτα κ. Μητσοτάκη… Κάντε ησυχία, παρακαλώ, να κοιμηθεί ο πρόεδρος…

● Καιρός: Καλό Πάσχα…

No comments:

Post a Comment

wibiya widget