Saturday, December 3, 2016

Η γυναίκα που πλέκει από… τον κόλπο της


Casey Jenkins, μια γυναίκα από την Αυστραλία, έπλεκε επί 28 ολόκληρες μέρες ένα πλεκτό. Και εντάξει θα μου πεις που είναι το περίεργο; Το περίεργο είναι ότι το κουβάρι με το μαλλί βρισκόταν μέσα… στον κόλπο της!
Η Casey είναι ακτιβίστρια. Για την ακρίβεια είναι craftvist”, που σημαίνει ότι ο ακτιβισμός της συμπεριλαμβάνει τη χρησιμοποίηση τέχνης για να φτιάχνει διάφορα πράγματα και το τελευταίο της project είναι αυτό με το πλεκτό που φτιάχνει απευθείας από τον κόλπο της.
Όσοι επισκεπτόταν την έκθεση τέχνης μπορούσαν να δουν τη γυναίκα να πλέκει εκείνη την ώρα το πλεκτό, το οποίο όπως λέει είναι ένα αρχείο» του έμμηνου κύκλου της γυναίκας που κρατάει 28 ημέρες.
«Κάθε μέρα παίρνω ένα νέο κουβάρι από μαλλί έτσι ώστε να μπορώ να το ξετυλίξω από το κέντρο και το τοποθετώ μέσα στον κόλπο μου … στη συνέχεια τραβάω έξω το νήμα και πλέκω.»
Η  Jenkins είχε πει ότι το νήμα γινόταν πιο σκληρό και πιο δύσκολο στο πλέξιμο όταν είχε έμμηνο ρύση.
Το έργο ονομάζεται επίσημα «Αποβάλλοντας τη μήτρα μου», αλλά το τηλεοπτικό κανάλι της Αυστραλίας SBS2Australia το μετονόμασε «Κολπικό πλέξιμο».
Σύμφωνα με την ίδια το έργο στοχεύει στην απομυθοποίηση και την αντιμετώπιση των ταμπού γύρω από τα θηλυκά γεννητικά όργανα και του σώματος μιας γυναίκας γενικά.
Είναι κάτι που έχει να κάνει με το φεμινισμό; Ή με τη δημιουργικότητα και την αντιμετώπιση της γυναικείας δύναμης; Είναι σίγουρα ασυνήθιστο και ίσως οι περισσότεροι από εσάς να το βρίσκετε αποκρουστικό ή αηδιαστικό.
Όπως και να έχει όμως, μια γυναίκα πλέκει με μαλλί από τον κόλπο της και ξέρω ότι όλοι αναρωτιέστε πως γίνεται αυτό.
Παρακολουθήστε το βίντεο που τη δείχνει κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τόσο ήρεμη και πράα να εξηγεί πως το κάνει:

Πηγή. www.e-mama.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget