Thursday, December 29, 2016

Alert! Κανένα ίχνος του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία εδώ και τρεις ημέρες



Την πλήρη κινητοποίηση των βραζιλιάνικων αρχών για τον εντοπισμό του πρέσβη μας στη Μπραζίλια, Κυριάκου Αμοιρίδηπου αγνοείται εδώ και τρεις ημέρες ζήτησε η Αθήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.  Το ΥΠΕΞ σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του 59χρονου πρέσβη την Τετάρτη από τους συγγενείς του.  

Από την πλευρά τους, οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για την εύρεση του έλληνα διπλωμάτη. Το θέμα έχει λάβει έκταση στα ΜΜΕ της χώρας. 

Ο κ. Αμοιρίδης αγνοείται από το πρωί της Δευτέρας, ενώ σημειώνει πως το ελληνικό προξενείο στο Ρίο και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια δεν θέλησαν να κάνουν κάποια τοποθέτηση σε σχετικό ερώτημα. Ο πρέσβης βρισκόταν στο Ρίο μαζί με την οικογένειά του. 



Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης αστυνομίας πάντως, μιλώντας σε βραζιλιάνικα ΜΜΕ, απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πρέσβης της Ελλάδας να έπεσε θύμα απαγωγής, εξηγώντας ότι οι απαγωγείς θα είχαν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Αμοιρίδη προκειμένου να ζητήσουν λύτρα. 

Σημειώνεται πως ο έλληνας πρέσβης είχε λάβει άδεια και θα επέστρεφε στα καθήκοντά του στις 9 Ιανουαρίου. 

Η τελευταία φορά που κάποιος είδε τον κ. Αμοιρίδη ήταν πριν από τρεις ημέρες σε ένα φτωχό προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Υπογραμμίζεται πως ο κ. Αμοιρίδης εκπροσωπεί τη χώρα μας στην Βραζιλία σε κορυφαίο επίπεδο από τις αρχές του 2016. 



Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
«Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο όποιος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από τη Δεύτερα 26 Δεκεμβρίου δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

»Κατόπιν άμεσων ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμόδιων άρχων της Βραζιλίας οι όποιες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

»Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιάνικες αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες». 






skai.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget