Monday, November 28, 2016

ΥΓΕΙΑ. Ξυπνάτε με πονοκέφαλο; Δείτε τι μπορεί να φταίει

Συχνά, πολλοί άνθρωποι ξυπνούν με πονοκέφαλο και όπως είναι φυσικό, χαλασμένη διάθεση. Αν και συνήθως μπορεί να είναι αποτέλεσμα της κατανάλωσης αλκοόλ από το προηγούμενο βράδυ, δεν είναι μόνο αυτή η αιτία.
Πολύ συχνό φαινόμενο είναι να ξυπνούν με πονοκέφαλο τα άτομα που πάσχουν από άπνοια, μια διαταραχή του ύπνου που χαρακτηρίζεται επεισόδια προσωρινή διακοπής της αναπνοής. Η υπνική άπνοια διαγιγνώσκεται με τη βοήθεια ειδικής εξέτασης.
Τα αγαπημένα σας αξεσουάρ μπορεί να μην είναι τόσο αθώα όσο φαντάζεστε. Τα βαριά σκουλαρίκια πιέζουν τους μυς του κεφαλιού και του αυχένα, η σφιχτή αλογοουρά τεντώνει το δέρμα και τους μυς του κεφαλιού, η πιάστρα μπορεί να πιέζει τους κροτάφους, ενώ τα καινούργια σας γυαλιά μπορεί να κουράσουν τα μάτια και κατά συνέπεια τον εγκέφαλο ή να πιέζουν την κροταφική αρτηρία ή τους κροταφικούς μυς, αν δεν «κάθονται» σωστά στη μύτη ή έχουν πολύ σφιχτούς βραχίονες.
Τέλος, η λύση του μυστηρίου μπορεί να κρύβεται στο στόμα σας. Οδοντικά προβλήματα, όπως η πολλαπλή απώλεια δοντιών, η κακή σχέση γνάθων (δηλαδή να μην κλείνουν σωστά οι γνάθοι), διάφορα ορθοδοντικά προβλήματα (π.χ. στραβά δόντια) μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην άρθρωση των γνάθων και εξαιτίας αυτού πονοκέφαλο. Επιπλέον, ο πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται στο τρίξιμο των δοντιών το οποίο συνεπάγεται σημαντική πίεση της κάτω σιαγόνας και η οποία συμβάλλει στην εκδήλωση του πονοκεφάλου. Ο οδοντίατρος είναι σε θέση να εντοπίσει τα σημάδια που υποδεικνύουν ότι τρίζετε τα δόντια σας ενώ κοιμάστε.
Εκτός όμως από αυτά, ο έντονος πρωινός πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία από τα ακάρεα της σκόνης, τα οποία βρίσκονται στο στρώμα και τα κλινοσκεπάσματα.
Σκεφτείτε τι μπορεί να συμβαίνει, πριν αρχίσετε να παίρνετε παυσίπονα!
mothersblog.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget