Sunday, October 23, 2016

SOK. Γερμανία: Περαστικοί ενθάρρυναν έφηβο μετανάστη να πηδήξει στο κενό

 

Περαστικοί στην πόλη Σμελν της Θουριγγίας, παρότρυναν έναν έφηβο μετανάστη που σκεφτόταν να αυτοκτονήσει, να πέσει στο κενό, φωνάζοντάς του «πήδα!», όπως επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος της πόλης. Λίγη ώρα αργότερα το αγόρι πηδούσε από τον πέμπτο όρο ενός συγκροτήματος κατοικιών, βάζοντας τη ζωή του.

Ο αρμόδιος για τη φροντίδα μιας ομάδας νεαρών μεταναστών κάλεσε την αστυνομία την Παρασκευή το βράδυ σε αυτή την πολυκατοικία στο Σμελν της Θουριγγίας, λέγοντας ότι ένας 17χρονος Σομαλός παρουσίαζε αυτοκτονικές τάσεις. Όταν οι δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν στο σημείο είδαν τον νεαρό να κάθεται στο περβάζι ενός παραθύρου του πέμπτου ορόφου.

«Κάποιοι περαστικοί έμειναν αρκετή ώρα να παρακολουθούν το συμβάν και φαίνεται ότι ακούστηκαν κάποιοι να φωνάζουν: “άντε, πήδα”», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Σβεν Σράντε. Η αναφορά της αστυνομίας που εκδόθηκε λίγο πριν τις δηλώσεις του Σράντε δεν κάνει λόγο για τέτοιου είδους προτροπές.

«Δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. «Αν κάποιος αντιμετωπίσει το συμβάν αυτό σαν να παρακολουθεί ταινία και μετά σκεφτεί ότι πρέπει να ενθαρρύνει κιόλας, είναι μια απίστευτη πράξη», κατήγγειλε ο Σράντε.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MDR, το αγόρι ζούσε στην περιοχή από τον Απρίλιο και είχε επιστρέψει στο διαμέρισμα όπου ζούσε στο Σ μελν μαζί με άλλους μετανάστες νωρίτερα την Παρασκευή, αφού είχε περάσει μία εβδομάδα νοσηλευόμενος σε ψυχιατρική κλινική καθώς έπασχε από κατάθλιψη.
SKAI.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget