Monday, October 24, 2016

Συνταγή.. Στριφτά γαλακτομπουρεκάκια. Της Άννας

Υλικά

Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη 3 ποτήρια νερού
  • Νερό 2 ποτήρια
  • Λεμόνι 1 το ξύσμα και τον χυμό του
Για την κρέμα
  • Γάλα 1 λίτρο
  • Βούτυρο 250 γρ
  • Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού
  • Σιμιγδάλι (ψιλό) 1 ποτήρι νερού
  • Βανίλιες 2
  • Αυγά 5
  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν για ακριβώς 10 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες  μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το μείγμα αυγά – ζάχαρη που χτυπήσαμε.Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα και αφού το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε μία μεγάλη κουταλιά σούπας από το βούτυρο και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας, τα ανοίγουμε και τα κόβουμε σε 3 ίσα μέρη (βλέπε φωτογραφίες παρακάτω). Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Παίρνουμε δύο κομμάτια από τα φύλλα και τα βάζουμε το ένα πλάι στο άλλο (όπως βλέπουμε στο φωτογραφικό υλικό παρακάτω). Τα βουτυρώνουμε καλά και απλώνουμε μια λωρίδα κρέμας από την μια μεριά ως την άλλη. Γυρίζουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε ρολό. Το πιάνουμε από την μια μεριά και το γυρίζουμε να γίνει στριφτό.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. Τα βάζουμε ένα- ένα σε ένα ταψάκι του οποίου έχουμε βουτυρώσει τον πάτο του. Τα αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και είναι ζεστά τα σιροπιάζουμε ένα- ένα με το σιρόπι που φτιάξαμε και αφήσαμε να κρυώσει καλά. Αφήνουμε να πιούν το σιρόπι τους και τα σερβίρουμε.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget