Wednesday, October 12, 2016

Κλειδώνει η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Κουβέλη


Μια ημέρα πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης και η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) γνωστοποιούν ουσιαστικά την συμπόρευση τους με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ υπό το πρίσμα μιας ευρύτερης συσπείρωσης δυνάμεων της ευρωπαϊκής Αριστεράς, ως απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό.
Συγκεκριμένα, η ΕΚΙΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση της διάσκεψης μελών και φίλων της για το συνέδριο, με την οποία σημειώνει πως «η μάχη της εξόδου της χώρας από την κρίση πρέπει και μπορεί να κερδηθεί με κοινωνικά δίκαιους όρους και ουσιαστική προοδευτική πολιτική» και προσθέτει:
«Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Στη χώρα διαμορφώνονται δυο πολιτικοί πόλοι: o ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός.
«Αυτός ο προοδευτικός πολιτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί και να έχει σταθερή την πορεία του, προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για 'αριστερή παρένθεση' και 'δεξιά παλινόρθωση'».
  Σοφοκλέους.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget